Rikke Skov om landsholds-comeback: Drømmen er OL

16x9
Rikke Skov er igen en del af det danske kvinde Foto: Scanpix

Hun har fået et comeback på det danske landshold i en alder af 35 år efter et par års pause. Men trods tiden væk fra Danmarks kvindelandshold er Rikke Skov stadig den spiller på holdet med flest A-landskampe på CV’et med sine 135 styks.

Landsholdsdrømmen for den erfarne venstre back er de olympiske lege i Rio de Janeiro i 2016, som Skov håber, men ikke føler sig sikker på, at hun kan få lov til at være en del af.

- Det tror jeg, at jeg kommer til at drømme om resten af mit liv, fordi det er så stort at være med til. Er muligheden der, så vil jeg kæmpe alt, hvad jeg kan for at komme med til det.

- Men det er ikke bare noget, man bare vælger sig til - man skal kæmpe for og gøre sig fortjent til det, og det vil jeg gøre som alle andre, hvis det bliver muligt for Danmark at komme med, siger Rikke Skov til TV 2 SPORT.

Rikke Skov var væk fra A-landsholdet i en periode fra 2012 til 2014, men blev sorteret fra til det danske EM-hold som i december måned spillede mesterskaberne i Ungarn af den daværende landstræner Jan Pytlick.

Siden har kvindelandsholdet i stedet fået landstræner Klavs Bruun Jørgensen og landstrænerassistent Søren Herskind som ansvarlige, og de har valgt at udtage Rikke Skov til Danmarks kommende EM-kvalifikationskampe imod Tyrkiet og Portugal. Og den erfarne Viborg-spiller er glad for igen at være tilbage på kvindelandsholdet.

- For det første synes jeg, rød klæder mig lige så godt som grønt, så det er da den ene ting, griner Rikke Skov, inden hun taler videre om landsholds-glæden.

- Det at være med til at kæmpe på landsholdet, og spille med nogle af de bedste spiller i Danmark, og være med til at bygge noget nyt op, og det at få to nye trænere som er helt anderledes fra, hvad jeg ellers har haft, synes jeg er rigtigt fedt, fortæller den 35-årige bagspiller.