To ugers håndboldkonflikt: Alt om Lotte Grigel-sagen

I onsdagens udgave af KONTRA blev det diskuteret, hvordan forholdet mellem spiller og træner kan komme så langt ud, at spilleren nægter at møde op. Se eller gense det på TV  2 PLAY.

Håndboldspilleren Lotte Grigel har været det helt store emne i sportens verden i de sidste 14 dage.

Den 24- årige landsholdsspiller har spillet i Team Esbjerg hele sin karriere og er i sandhed et håndbold-ikon i den vestjyske by. Men i forrige weekend nægtede hun pludselig at gå på banen for sin klub.

Sagen vakte straks opsigt – hvordan og ikke mindst hvorfor vælger en professionel håndboldspiller pludselig at nægte at spille for den klub, hun har været i siden hun startede sin håndboldkarriere?

Herretræneren Erik Veje Rasmussen er gæst i onsdagens udgave af Kontra på TV 2 SPORT, og han har et bud på, hvordan den slags sager pludselig kan vokse sig store. Han sammenligner det med forholdet mellem en mor og en teenagedatter. Hør, hvad han mener med det i klippet herunder.

For at du kan være godt klædt på til aftenens udgave af håndboldmagasinet, giver vi dig her det fulde overblik over hele sagen om Lotte Grigel og Team Esbjerg.

TIDSLINJE: Balladen om Grigel
2015
Torsdag d. 1. oktober
Pokalkampen mellem Esbjerg og Odense
POLFOTO
HC Odense og Team Esbjerg mødes i pokalkvartfinalen. Team Esbjerg vinder 27-24. Lotte Grigel scorer tre mål.

Umiddelbart efter slutfløjt forlader Lotte Grigel hallen, tager sit civile tøj ude i omklædningsrummet og kører med familien hjem til Esbjerg – og ikke med holdkammeraterne i spillerbussen.
Fredag d. 2. oktober
Møde med sportschefen
POLFOTO
Team Esbjergs spillere træner, men Lotte Grigel er ikke med.
Hun er til møde med sin far og Team Esbjergs sportschef Thomas Hylle. Her sætter Esbjerg-spillere stolen for dør og nægter at spille holdets ligakamp mod Team Tvis Holstebro dagen efter.
Thomas Hylle har efterfølgende bekræftet over for TV 2 SPORT, at Grigel ikke ville spille kampen. Derfor forlod parterne ifølge sportschefen til sidst mødet med en fælles beslutning om, at Grigel ikke skulle spille.
lørdag d. 3. oktober
Lotte Grigel nægter at spille
Team Esbjerg spiller på udebane mod Team Tvis Holstebro.
Kampen ender 23-23, men er uden Lotte Grigel, som den vestjyske klub beskriver som sygdomsramt på dets hjemmeside.
Lørdag aften sagde Team Esbjerg-træner Lars Frederiksen til TV 2 SPORT, at han havde set videoen på Facebook og "ville tage en snak med Lotte om den".
Samtidig understregede han, at der ikke var nogen dramatik, og at der måske var en god forklaring på, at Grigel tilsyneladende var i fitness, selv om hun officielt var syg. 
Søndag d. 4. oktober
Grigel utilfreds i Esbjerg
Mandag skriver vi på TV 2 SPORT, at Lotte Grigel nægtede at spille kampen om lørdagen, og at landsholsspilleren er utilfreds med tilværelsen i Team Esbjerg.
Herefter bryder sagen ud i lys lue
Mandag d. 5. oktober
Landsholdssamling i Aarhus
Lotte Grigel er til landsholdssamling i Aarhus.
Samme dag bekræfter Team Esbjerg-sportschef Thomas Hylle først overfor JydskeVestkysten og senere overfor TV 2 SPORT, at Lotte Grigel har været utilfreds på det seneste, og at han skal have et møde med hende, når hun vender hjem fra landsholdssamlingen.
Lotte Grigel ønsker ikke at kommentere på sagen, og landstræner Klavs Bruun Jørgensen fortæller TV 2 SPORT, at han forventer at sagen bliver parkeret indtil efter landskampene, da begge parter også har meldt det ud.
Tirsdag d. 6. oktober
Esbjerg-træner: Grigel må indordne sig
Træner Lars Frederiksen udtaler sig til TV 2 SPORT, hvor han fortæller, at han ikke kan se, hvad han selv eller klubben har gjort, der har fremprovokeret Lotte Grigels reaktion.
Han tilføjer også, at Grigel må indordne sig under holdets konkurrencevilkår.
Sent tirsdag aften skriver Ekstra Bladet en historie, hvor HC Odense-direktør Arne Buch i en klar tone fortæller, at han ikke er interesseret i Grigel.
Onsdag d. 7. oktober
Landstræner træt af balladen
Onsdag afviser København Håndbold og Team Tvis Holstebro overfor TV 2 SPORT, at de har tænkt sig at udnytte situationen lige nu til at snuppe landsholdsplaymakeren.
Lotte Grigel er fortsat tavs i landsholdslejren i Aarhus, hvor hendes træner Klavs Bruun Jørgensen på landsholdets pressemøde siger, at han ærgrer sig over, at Esbjerg-træner Lars Frederiksen har udtalt sig i sagen.
- Det var udmeldingen fra Esbjerg, at Lotte ville få ro til at stille op til den her landsholdssamling – og så ville de tage snakken, når Lotte kom hjem.
- Det har så ikke helt været tilfældet, og det er vi selvfølgelig rigtig ærgerlig over, fordi vi følte, at efter vi havde udtalt os, så var der pause – udover det I selv skriver – i den sag fra vores side, sagde Klavs Bruun Jørgensen 
Torsdag d. 8. oktober
Landskamp mod Tyrkiet
Danmark indleder EM-kvalifikationen hjemme mod Tyrkiet.
Lotte Grigel begynder kampen fra start og scorer en enkelt gang i Danmarks sejr på 28-19.
Søndag d. 11. oktober
Danmark spiller mod Portugal
POLFOTO
Danmarks damelandshold spiller på udebane mod Portugal.
Lotte Grigel spiller en lille smule i anden halvleg, men scorer ikke i sejren på 26-21.
Mandag d. 12. oktober
Grigel sendes på ferie
Scanpix
Lotte Grigel og resten af det danske landshold vender tilbage til Danmark.
Samme dag udsender Team Esbjerg en pressemeddelelse, at Lotte Grigel holder en uges fri fra håndbold.
Derudover meddeler klubben, at de indleder en dialog med Grigel og hendes rådgivere for at komme videre herfra.
Tirsdag d. 13 oktober
Grigel til møde med Team Esbjerg
Spilleragenten Christian Henriksen bekræfter overfor TV 2 SPORT, at Lotte Grigel har hyret ham til at hjælpe med at løse konflikten med Team Esbjerg.
Klokken 17.00 ankommer Lotte Grigel og Christian Henriksen til møde med Team Esbjergs to ejere Kurt Skov og Bjarne Pedersen for at aftale Grigels fremtid i barndomsklubben.
Mødet slutter ved 20.30 tiden, uden at der er kommet en løsning. 
15. oktober 2015
Grigel kan skifte til udenlandsk klub
Team Esbjerg meddeler i en pressemeddelelse, at klubben "vil være indstillet på, at Lotte Grigel kan blive frigjort fra sin kontrakt med Team Esbjerg og fortsætte sin karriere i en udenlandsk klub".
Klubben vil nu afvente et udspil fra Grigel og hendes rådgivere. 
20. oktober 2015
30.000 euro, tak
Scanpix
TV 2 SPORT kan via flere kilder i håndboldmiljøet afsløre, at Team Esbjerg har sat et prisskilt på 30.000 euro (cirka 225.000 danske kroner) på klubikonet Lotte Grigel.
Pengene skal enten en ny klub eller Lotte Grigel selv betale Esbjerg for at få landsholdsplaymakeren løst fra sin kontrakt.
27. oktober 2015
Rusland kalder
TV 2 SPORT erfarer, at Lotte Grigel fortsætter karrieren i den russiske stor Rostov-Don, hvor danske Jan Leslie er træner. 
Også franske og tyske klubber har vist interesse for den danske landsholdsplaymaker, men valget er faldet på Rusland, og skiftet vil blive offentliggjort senere samme uge
2. november 2015
Officielt: Grigel skal til Rostov-Don
Scanpix
Rostov-Don og Team Esbjerg bekræfter, at parterne er blevet enige om en handel, der sender Lotte Grigel til Rusland med øjeblikkelig virkning
2. november 2015
Endelig taler Grigel: Jeg er lettet
Scanpix
For første gang, siden ballade i Team Esbjerg brød ud i offentligheden, udtaler Lotte Grigel sig selv til TV 2 SPORT.
Hun fortæller, hun er lettet over, at fremtiden nu er plads. Men hun er endnu ikke klar til at fortælle hendes version af, hvad der gik galt i Team Esbjerg og i forholdet til cheftræner Lars Frederiksen.