Gudmundur afslører: Her er vores målsætning for EM

En plads i semifinalen er målet for de danske håndboldherrer ved EM i Polen

 De danske håndboldherrer er blevet enige om en målsætning ved EM i Polen senere på måneden.

Det fortæller landstræner Gudmundur Gudmundsson til TV 2 SPORT under holdets træning forud for Golden League-stævnet i næste uge. 

- Vi havde et holdmøde i aftes, og vores målsætning er en plads i semifinalen. Det er den første målsætning, siger landstræneren.

Danmark er i Gruppe D med modstandere som Ungarn, Montenegro og Rusland. 

- Selvfølgelig skal vi præstere ordentligt i puljen og få så mange point med som muligt. EM er en svær slutrunde, der er kun gode hold. Men Ungarn er nok det bedste hold i puljen... Hvis vi ikke snakker om Danmark, siger Gudmundur Gudmundsson med et smil.

Ambitionen om en semifinale lyder måske ambitiøst, men Danmark er trods alt den nation, der har taget flest medaljer ved herre-EM. Det kræver dog stadig, at holdet gør sit absolut bedste i turneringen, siger landstræneren.

- Selvfølgelig er en semifinale ambitiøst, men jeg synes også, at vi har et godt hold, og hvis det skal blive muligt, så skal vi også spille meget meget godt.

Landsholdstruppen blev ramt af lidt af et chok mellem jul og nytår, da Rene Toft Hansen fik en alvorlig knæskade under en kamp med sin klub THW Kiel og dermed misser EM-turneringen og i værste fald også sommerens OL. Men det rykker ikke ved modsætningen. 

- Målsætningen er ikke ændret pga. Rene Tofts fravær. Den situation må vi klare med andre spillere, siger landstræneren.

EM i herrehåndbold starter den 15. januar og kan følges på TV 2, TV 2 SPORT og TV 2 PLAY.