EM nærmer sig: Her er spillernes favoritter til guldet

Når EM starter 15. januar har det danske hold ambitioner om en semifinaleplads. De danske spillere er også enige om, hvilke hold der er favoritter.

Det danske herrelandshold med landstræner Gudmundur Gudmundsson i spidsen har sat ambitionsniveauet så højt som en semifinale, når de fra 15. januar spiller EM i Polen.

Før forhåbningerne om en semifinaleplads kan indfries, skal de gennem gruppespillet, hvor Ungarn, Montenegro og Rusland venter.

- Jeg ser klart russerne og ungarerne som de to hold, der er stærkest. Så må vi se, hvad Montenegro kommer med, siger stregspiller Jesper Nøddesbo.

- Rusland har vi set lidt video på i dag, og jeg synes, de ser rigtig, rigtig skarpe ud. De har nogle dygtige og hurtige spillere, lyder det fra Rasmus Lauge.

Når det gælder favoritværdigheden til den samlede EM-sejr, peger spillerne særligt på to nationer.

- Der er Frankrig, som har vundet alt de sidste par år. Polen ser jeg også som en stærk kandidat, siger fløjspiller Hans Lindberg, og målvogter Niklas Landin er enig.

- Man ser jo oftest, at dem der afholder mesterskabet kommer utrolig langt, grundet de får stor opbakning fra hjemmepublikummet, så måske Polen er den største favorit.

Danmarks kække venstre-fløj, Anders Eggert, er mere kortfattet i sin vurdering.

- Frankrig!, kommer det fra Eggert, mens Nøddesbo har en outsider i ærmet.

- Ungarn har skiftet landstræner, og det tror jeg betyder rigtig meget for dem. Så jeg ser dem som en lille dark horse til det her europamesterskab.

Alle slutrundens kampe kan ses på TV 2 og TV 2 SPORT, og forhåbentligt bliver det med en dansk triumf til sidst.

- Det er noget, vi går benhårdt efter, det er der ingen tvivl om. Kommer vi i den semifinale, så ved vi også, at alting kan ske, slutter Jesper Nøddesbo.

EM i herrehåndbold begynder d. 15. januar.