Se Danmark-Montenegro på 59 sekunder

De danske håndboldherrer var i kæmpe problemer mod holdet, der var blevet kaldt EM’s dårligste hold

Se EM i håndbold på TV 2 PLAY

Montenegro var slet ikke så dårligt et håndboldhold, som iagttagere og eksperter har udråbt det til. Faktisk var Montenegro tæt på at levere en kæmpe overraskelse i en uventet EM-gyser, som Danmark kun vandt 30-28.

Første halvleg var som at sidde foran computeren med popcorn og cola og gense EM-åbningen mod Rusland forleden. Montenegro-kampen lignede noget, vi havde set før. Eneste forskel var Niklas Landin, der stod så blændende mod russerne forleden. Mod Montenegro var han langt under middel. 

Kun tre redninger havde den danske målmand i en første halvleg, hvor forsvaret også havde store problemer - og hvor ingen kan fortænke landstræneren, hvis hans tanker engang imellem fløj til Kiel og ned til den skadede René Toft.

Montenegro førte med 16-14 ved pausen, og en kæmpe dansk EM-fiasko lurede.

Danmark kom ud til anden halvleg med en helt anden aggressivitet - anført af Mads Mensah, der ligner en spiller, der måske kan få sit helt store gennembrud ved denne slutrunde. 

Med to mål, masser af energi og en genial assist til Lindberg vendte Mensah 14-16 til 19-17 på de første minutter af anden halvleg. 

Samtidig sad Montenegros største bulldozer, Vuko Borozan, i store smerter ude på bænken og lignede en mand, der ikke ville kunne true Danmark mere i den kamp. 

Landin reddede fortsat lige så lidt som en blind livredder i en svømmehal, så landstræneren skiftede igen - som han også gjorde undervejs i første halvleg - Kevin Møller ind mod slutningen.

Det viste sig at være en klog beslutning. "Der Kevin", som den to meter høje sønderjyde bliver kaldt, havde tre-fire afgørende redninger i de sidste minutter, hvor Montenegro kunne have leveret sensation. 

I stedet scorede Henrik Toft med 72 sekunder igen til 30-28, og den danske bank og de flere tusinde danske fans kunne stoppe med at hyperventilere.

Danmark fik den sejr, der var mindste krav for at blive udråbt som en fiasko, og holdet er nu sikker på at få minimum to point med til mellemrunden.

Sidste gruppekamp er på onsdag mod Ungarn, der tidligere på dagen tabte til Rusland. 

Se kampen kogt ned til 59 sekunder i videoen øverst i artiklen.