Magnifique! Klassekasse af fransk superkeeper

Thierry Omeyer kom for anden gang i karrieren på måltavlen for Frankrig

Se EM i håndbold på TV 2 PLAY.

En redning på en fri afslutning, hurtigt hente bolden og så af sted med den med retning mod Kroatiens tomme mål.

To kroatiske spillere hopper forgæves, bolden rammer to stolper - og så passerer bolden målstregen.

Før lørdagens nøglekamp i EM’s mellemrunde havde Frankrigs 39-årige målmand Thierry Omeyer blot scoret en enkelt gang, men i sin 330. landskamp blev målkontoen fordoblet.

Han forsikrede dog efter kampen, at højrearmen ikke havde taget skade …

Omeyer kunne storsmilende række armene i vejret efter målet til 31-23 to minutter før tid, og på bænken havde selv træner Claude Onesta grinet fremme over superkeeperens klassekasse.

Omeyer blev kåret til kampens bedste spiller med en redningsprocent på 40 i den franske 32-24-sejr og var naturligvis i strålende humør efter kampen.

- Jeg har ikke scoret ret mange mål i karrieren, selvom jeg virkelig forsøger! I dag var jeg lidt heldig, fordi den ramte to stolper, sagde han til TV 2 SPORT og roste sit forsvar for at give ham gode arbejdsbetingelser i den vigtige sejr.

- Det var et meget stærkt forsvar i dag, meget aggressivt, og det er dejligt for en målmand at stå bag sådan et forsvar. Ja, det er målmanden, der skal redde, men det er svært for skytten både at skulle kæmpe med det forsvar og derefter også score, siger han.

En af dem foran ham var Luka Karabatic, der naturligvis også jublede med Omeyer over hans mål.

- Det er hans andet mål på landsholdet. Hans første mål på landsholdet kom først sidste år. Så han er begyndt at score mål i en alder af 38 eller 39 måske. Godt for ham, sagde han smilende til TV 2 SPORT og glædede sig naturligvis over sejren, der rykker Frankrig op på seks point med gode muligheder for at nå semifinalen. Med polsk sejr voer Norge senere lørdag aften vil det blot kræve uafgjort mod Norge i den sidste kamp i mellemrunden på onsdag.

- Man er altid glad, når man slår Kroatien. Man ved, at det altid er en svær kamp mod Kroatien. Det er et rigtig godt håndboldhold med gode spillere. Vi vidste, det ville være en farlig kamp, og at vi skulle give 100 procent for at vinde.

Her kan man se Luc Abalo boltre sig på Frankrigs højre fløj mod Kroatien:

Men var det svært?

- Selvfølgelig var det svært. I begyndelsen var det tæt, men forskellen lå i defensiven, hvor vi startede godt og spillede aggressivt. Omeyer havde en stor dag, og det er naturligvis lettere, når ens målmand står så godt, men vi prøvede også at hjælpe ham så meget som muligt.

- Det betyder, at folk fortsat kan regne med os i toppen. Men selvom vi havde en god kamp i dag, skal vi glemme den og fokusere på den næste, for mod Norge bliver det vind eller forsvind, siger Luka Karabatic til TV 2 SPORT.