Håndboldgale Danmark: Så mange så skæbnekamp

Onsdagens håndbolddrama mellem Spanien og Rusland sikrer TV 2 SPORT sin bedste dag i kanalens levetid.

Spanien-Rusland.

Normalt er det ikke en håndbold-kamp flere hundredetusinde danskere vil tænde for. 

Men det var tilfældet onsdag aften, hvor en gedigen nedtur for det danske herrelandshold mod Tyskland sendte Danmarks EM-skæbne i Ruslands harpiksklistrede hænder. 

Rusland kunne, hvis de var i stand til at vinde eller snuppe point fra Spanien, hjælpe Danmark i EM-semifinalen. Og det fik 332.000 danskere til at tune ind på det, for Danmark, altafgørende håndbold-brag mellem Spanien og Rusland. 

Forinden havde mere en 1,5 millioner danskere set med på hovedkampen mellem Danmark og Tyskland på TV 2.

- Det er dejligt, at der er så mange danskere, der vil følge med i, hvordan det går det danske landshold. Og jeg er da stolt over, at der er så mange, der kigger på lige præcis TV 2 sådan en aften. Vi prøver at leve op til forventningerne ved at gøre det bedste, vi kan, siger John Jäger, chefredaktør for håndbold på TV 2.

Kampen endte som bekendt ikke lykkeligt for Danmark. Og i den anden skæbnekamp tabte Rusland til Spanien og sendte dermed Danmark definitivt ud af turneringen.

Men håndbold-dramaet mellem Spanien og Rusland sikrede TV 2 SPORT sin stærkeste dag nogensinde i kanalens etårige levetid.  Samtidig rangerer TV 2 SPORT på dagen som Danmarks tredjestørste TV-kanal.

- Jeg er faktisk mest glad for, at det lykkes for vores nye sportskanal at få så godt fat i den danske befolkning. TV 2 SPORT har jo slået rekord efter rekord efter rekord under hele EM, og vi er oprigtigt talt meget taknemmelige over, at der er så mange danskere, der gerne vil følge vores dækning. Tak for det.

- Jeg synes, at det har været ekstra godt, at vi både har haft et studie i ”den danske hal”, som vi plejer og også et studie i ”den polske hal”, så vi er kommet endnu tættere på med både vært, kommentator og ekspert. Jeg er virkelig imponeret over det høje niveau, som vores teknikere og vores redaktion har leveret på TV 2 SPORT, lyder det fra John Jäger.

Resten af EM-turneringen kan fortsat følges på TV 2 og TV 2 SPORT.
 

I tv-klippet ovenover kan du høre nogle af de danske håndboldfans fortælle om deres oplevelse af den danske EM-nedtur