Mikkel undrer sig: Hovedløst og stresset

Den danske bagspiller havde brugt natten til torsdag på at tænke over, hvad der gik galt for Danmark ved EM.

Se EM i håndbold på TV 2 PLAY.

Det havde tilsyneladende været en af den slags nætter. Med tanker, der ikke kunne finde svar.

Mikkel Hansen havde med egne ord ligget og tænkt hele natten over, hvad der skete med Danmarks herrer under EM i Polen.

Men svar på, hvorfor han og holdkammeraterne ikke kunne besejre Sverige og Tyskland og stå i en EM-semifinale, var han ikke nået frem til.

- Jeg har ligget og tænkt hele natten over, hvad man skulle sige til det hele, men jeg ikke er kommet særlig langt. Jeg tror, det er lidt lettere at sætte ord på, når man har set lidt mere video.

- En ting er, hvordan ens følelse er i forhold til kampen på banen, noget andet er, når man ser det udefra. Jeg tror godt, jeg vil have lov til at se lidt video af kampene, og så kan jeg måske give et lidt bedre og mere nuanceret svar på, hvad det er, der er gået galt, sagde han i EM-studiet på TV 2 torsdag eftermiddag.

- Man overvejer altid, om det har været en drøm, eller et mareridt, som man nok ville kalde det. Jeg er selvfølgelig stadig ekstremt skuffet over, at vi ikke har kunnet levere på et højere niveau mod to modstandere, som jeg mener, vi burde slå.

Udover det skuffende niveau og resultat bruger han ord som hovedløst, manglende koldblodighed og ’de små ting’, men et andet tema var den stress, der prægede holdet i de to seneste kampe, og som han ikke kunne forklare, hvorfra stammede.

- Det er et godt spørgsmål. Vi laver nogle individuelle fejl mod Sverige, som gør, at de kommer igen. Lidt det samme mod Tyskland, hvor man kan sige, at de får stresset os en smule med deres 4-2-forsvar, og hvor vi træffer nogle mindre gode beslutninger. Og når man spiller mod de bedste spillere rundt omkring bliver man straffet med det samme. Det så vi mod Sverige og mod Tyskland. Vi må være noget mere koldblodige, når vi spiller de her kampe, siger Mikkel Hansen og giver et par eksempler:

- Mod Sverige fører vi 15-10 og kan gå til pausen fem-seks mål foran. I stedet tager vi to-tre løse afslutninger og får to-tre kontraer i hovedet. Det havde været en helt anden kamp, hvis vi havde været foran med fem-seks stykker ved pausen.

- Mod Tyskland er der mange gange, hvor vi fører med et par stykker, har bolden og har fin kontrol over det, men enten et dumt skud eller en dum aflevering fra vores side gør, at de får et let kontramål og kommer ind i kampen igen, siger Mikkel Hansen.

Danmark sluttede på tredjepladsen i mellemrundegruppen og skal fredag spille om 5.-6. pladsen mod Frankrig, der også skuffede fælt til sidst med klart nederlag mod Norge. Men Danmark burde ikke stå i den situation, mener Mikkel Hansen.

- Vi var lidt efter hele vejen igennem og er lidt hovedløse i de forskellige situationer, både i kampen mod Sverige, hvor vi er foran med tre, da der mangler to minutter - den skal vi afgøre - og igen i går, hvor vi fører med to mål, da der mangler syv minutter. Det er de små ting, der gør, at vi ikke ender med at være i semifinalen. Men hvis vi ikke kan slå Sverige og Tyskland, så skal vi heller ikke i en semifinale, siger han.

Var det din største skuffelse som landsholdsspiller?

- Det ved jeg ikke, men det er i hvert fald en af dem. Vi kunne afgøre det hele selv. Det startede mod Sverige, hvor vi med en sejr kunne have nøjedes med et firemåls-nederlag mod Tyskland, og med den tryghed havde det måske været lidt lettere at spille kampen i går. Men der er ingen tvivl om, at det er en af dem, svarer Mikkel Hansen.

Danmark blev taktisk udfordret i kampen mod Tyskland, og i lange perioder havde danskerne svært ved at få flow i angrebsspillet.

- Vi skal helt sikkert hjem og kigge på, hvordan vi gør det bedre offensivt mod et 4-2-forsvar. Jeg synes ikke, det var så dårligt mod Sverige, men der er ingen tvivl om, at især i anden halvleg i går var der slet ikke nok bevægelse. Og hvis tyskerne får lov at stå i deres zoner, er de store og svære at komme rundt om. Får man flyttet dem lidt, er de også til at have at gøre med. Det skal vi selvfølgelig hjem og forberede os på, siger Mikkel Hansen til TV 2 SPORT.

I tv-klippet over artiklen kan man se alle Mikkel Hansens mål fra kampen mod Tyskland. Danmarks kamp om femtepladsen mod Frankrig kan ses direkte på TV fredag kl. 18.15.