Straffe efter tid gav sønderjysk sejr

16x9
SønderjyskE kunne juble over en smal sejr på 27-26 mod Århus Håndbold Foto: Axel Schütt / Scanpix Denmark

Med en sejr over Århus fik SønderjyskE lørdag eftermiddag to vigtige point i kampen om en plads i slutspillet.

Ikke siden d. 28.december har SønderjyskE spillet ligakamp. Lørdag eftermiddag stod den så igen på Boxer Herreliga efter en lang EM-pause, og det blev med to point på kontoen efter sejr på 27-26 ude mod Århus Håndbold.

- Jeg var afsindig positiv over gutterne. Man er jo altid lidt spændt på, hvor rustent det hele er. Men det var nogle skarpe drenge mentalt, vi spiller med få fejl og god sikkerhed i spillet i begge ender af banen. Det var måske endda lidt over forventning i forhold til, hvad jeg turde tro på, når netop det er godt og vel halvanden måned siden, vi har spillet kamp sidst, siger SønderjyskEs træner Morten Henriksen til TV 2 SPORT.

Og Morten Henriksen måtte holde spændingen ud til det sidste fløjt, for det var på et straffekast dømt i allersidste sekund, at Christoffer Fors kunne sende den sidste og afgørende bold i nettet og sikre SønderjyskE sejren.

- Det var en dejlig forløsning for os, der jo rigtig godt kunne bruge de to point i forhold til bestræbelserne på at komme i slutspillet, siger Morten Henriksen.

SønderjyskE har syv kampe tilbage til at sikre sig en plads i slutspillet, og selvom de nu ligger på 8.pladsen med fem point ned til Skanderborg på 9.pladsen, så er Morten Henriksen langt fra rolig.

- Vi oplevede sidste år den her situation med, at der lige pludseligt kom der nogle overraskende resultater, der tog en slutspilsplads fra os. Der er intet, der er givet. Vi spiller fuldt ud hver eneste kamp som sådan en slags pokalsemifinale i forhold til at kvalificere os til slutspillet.

Tabellen i Boxer Herreligaen

1. TTH 28 point

2. Skjern 26 point

3. Bjerringbro/Silkeborg 26 point   

4. KIF København 24 point

5. GOG 24 point

6. Århus 22 point

7. Aalborg 22 point

8. Sønderjyske 21 point

9. Skanderborg 16 point

10. Mors-Thy 15 point     

11. HC Midtjylland 13 point

12. Ribe-Esbjerg 11 point 

13. Nordsjælland 10 point

14. Skive 8 point

SønderjyskE spiller torsdag på hjemmebane mod KIF Kolding København. Den kamp viser vi direkte på TV 2 SPORT, når der er SuperTorsdag fra kl. 18.