Polman trods hjerteproblemer: Vil på banen i næste uge

Esbjerg-stjernen holder weekenden fri, men satser så på hurtigt comeback

En uregelmæssig hjerterytme kommer ikke til at holde Estavana Polman væk fra håndboldbanen.

Jeg har det bedre, og jeg håber, jeg kan træne med pigerne mandag

Estavana Polman

Den hollandske stjernespiller var torsdag tilbage i sin klub Esbjerg for at hilse på holdkammeraterne, og de kan forvente at få selskab af hende på træningsbanen allerede på mandag.

- Jeg har det bedre, og jeg håber, jeg kan træne med pigerne mandag - bare løbe lidt og så se, hvordan kroppen reagerer, siger Polman, som har været indlagt på Viborg Sygehus tidligere på ugen.

A post shared by Estavana Polman (@estavana) on

Under kampen mod Viborg mandag aften fik hun problemer med hjerterytmen - en situation, hun dog har oplevet flere gange tidligere.

- Det er sket ofte. Normalt er det kun, når jeg hviler mig - fx når jeg sidder på sofaen - og det er okay. Men denne gang var det noget længere end normalt.

Men tør du fortsætte med at spille håndbold?

- Ja, de siger, det ikke er farligt, så jeg kører bare på. De kan ikke holde mig på grund af noget, som ikke er farligt.

Holdkammeraten Emily Stang Sando var med Polman på sygehuset mandag aften. Hør hende fortælle om oplevelsen her:

Selvom hjerteproblemer og uregelmæssig hjerterytme lyder ganske alvorligt, så har Estavana Polman altså planer om et hurtigt comeback til håndboldbanen.

- Normalt tager det lidt tid, men jeg har været ude i tre dage nu. Så hvis jeg er frisk, når jeg begynder at løbe, og hjertet har det godt, så håber jeg, at jeg er klar til at træne og spille igen.

- Jeg vil ikke sige for meget lige nu. Jeg holder weekenden fri og slapper af, og så må vi se. Vi spiller mod Odense på onsdag, men først må jeg se, hvad der sker, når jeg starter med at træne mandag.

Bagspilleren, som i december imponerede stort på det hollandske landshold, som vandt VM-sølv for første gang nogensinde, tager i det hele taget ikke snakken om hjerteproblemer særlig tungt.

- Jeg har ikke brækket en ankel eller noget, så jeg er nødt til at ligge stille. Vi skal lige have lavet et par undersøgelser mere, og så ser vi.

- Jeg ville ikke gøre noget, hvis det var farligt for mig selv, men de (lægerne, red.) siger, det ikke er farligt overhovedet, så lad os se. Det er bare irriterende. Hvis de ikke er bekymrede, er jeg ikke bekymret, men nu skal det undersøges nærmere, og så kan vi måske få nogle flere svar og gøre noget ved det.

Jeg ville ikke gøre noget, hvis det var farligt for mig selv

Estavana Polman

Men hjerteproblemer er jo ret alvorligt.

- Ja, man har jo kun et hjerte. Men det er også et godt tegn, at jeg ved, jeg har et hjerte, siger Polmand med sit velkendte smil.

Efter torsdagens træning fik Esbjerg-truppen resten af ugen fri, og den frihed har Poland tænkt sig at bruge til at "go far away" og "clear my head".