Nu må håndboldspillere bruge hjelm - men det gælder ikke for alle

DHF har fra dags dato givet tilladelse til, at både markspillere og målvogtere må spille med beskyttende hjelm.

Skal håndboldspillere have lov til at spille med beskyttende hjelm? 

Det spørgsmål har været ivrigt diskuteret den seneste tid. Især efter episoder, som den, der kan ses øverst i artiklen her, hvor Team Tvis Holstebros keeper Silje Solberg blev ramt to gange i hovedet i samme kamp. 

Hidtil har det været tilladt for målvogtere at bruge hjelm, hvis de har fået dispensation og i øvrigt har en lægeerklæring.

Tidligere i februar besluttede Udvalget for Professionel Håndbold, at dispensation og lægeerklæring ikke længere er nødvendig, så længe der er tale om en beskyttelse, der er godkendt af DHF.

Og nu får markspillerne også lov at bruge beskyttelse resten af sæsonen. Det skriver DHF i en pressemeddelelse. 

Gælder kun fra 2. division og ned

Reglerne om at alle må bruge hovedbeskyttelse gælder fra dags dato, men det er dog kun gældende for spillere fra 2. divison og nedefter.

I 1. division og i ligaen er det stadig de tidligere regler, der gælder. 

Det skyldes, at det er Udvalget for Professionel Håndbold, der har ansvaret for eventuelle ændringer i 1. division og ligahåndbold, forklarer DHF.

Udvalget i næste måned, og det vil efter al sandsynlighed blive drøftet på dette møde, om der skal laves lignende lempelser for toppen af dansk håndbold. 

For nyligt blev der givet en særlig dispensation til HC Midtjylland-spilleren Jørgen Rasmussen, der fik lov at spille med beskyttende hjelm resten af sæsonen. Rasmussen havde ellers fået besked om, at den hjelm han bærer efter en alvorlig hjernerystelse, går imod reglerne på området.

TV 2 SPORTs håndboldredaktør Dan Phillipsen skrev i forrige uge en kommentar, der blandt andet handlede om debatten om brug af hjelme i dansk håndbold. 

Du kan finde kommentaren via linket herunder.