Aalborg-chef raser over norsk håndboldforbund: Vil have ændret reglerne

Aalborg Håndbold har nu klaget over det norske håndboldforbund efter klubben ikke fik besked om Sander Sagosens brækkede hånd under EM.

En brækket hånd i en håndboldkamp under EM har fået store konsekvenser i Aalborg Håndbold. 

Den brækkede hånd tilhørte nemlig den norske landsholdsspiller Sander Sagosen, der til dagligt spiller i Aalborg, og det norske håndboldforbund gav ikke klubben besked om, at deres unge norske profil havde et knoglebrud. 

Og det gjorde ledelsen i Aalborg rasende. 

Der er på nuværende tidspunkt mildest talt kold luft mellem den nordjyske klub og det norske håndboldforbund, fortæller direktør i Aalborg Håndbold, Jan Larsen. 

- Vi laver alle sammen fejl. Det gør vi andre også hver eneste dag. Så må man nogle gange stille sig op og sige ’prøv at hør her, gutter. Det var en fejl og det undskylder vi, men vi skal jo videre’. Vi har ikke hørt overhovedet fra dem.

- De er ikke kommet med noget som helst, og de mener ikke, at de har lavet en fejl. Det er det, der irriterer mig allermest. Vi er ikke i dialog med dem, og det er klart, at det er brandærgerligt i og med, at det ikke lover godt for fremtiden for et samarbejde med det norske håndboldforbund, siger han til TV 2 SPORT.

Regelændring på vej

Jan Larsen og Aalborg Håndbold har nu taget sagen videre og klaget til Det Europæiske Håndboldforbund, EHF.

- Vi har skrevet til det europæiske håndboldforbund om, at vi mener, at det er en pligt at landende eller det europæiske håndboldforbund må kontakte klubberne efter, at sådan noget her sker, siger Jan Larsen.  

- Det er de ikke uenige med os I, så jeg tror faktisk, at der kommer en lovændring omkring det. Sådan at landene eller EHF er forpligtet til at meddele klubberne så snart, der er sket en skade på en spiller.

Men der kan være langt fra tanke til handling. For det kræver en længere politisk beslutningsproces, før en sådan regelændring kan træde i kraft.

Noget, som direktøren i Aalborg Håndbold da også er klar over.  

- Om de så vedtager det, det er så en anden side af sagen. Det håber jeg selvfølgelig på, for jeg synes ikke, at det er rimeligt, og det synes de faktisk heller ikke selv.

- Det er jo et tungt system, det der. Det ved jeg ikke. Vi er i dialog med dem nu omkring det, vi har snakket med dem, og de er forstående overfor det, og synes også at det er en rigtig irriterende sag. Også for IHF og for det norske håndboldforbund. For os alle sammen.

Får ikke konsekvenser for Sagosen

Hele virakken får dog ingen konsekvenser for den unge norske spiller, under streger Aalborg-direktøren. Klubben kunne aldrig drømme om at stå i vejen for deres unge talents plads på det norske landshold.

- Sander er 20 år gammel. Han er en fantastisk håndboldspiller og vil gerne spille for Norge. Det ville vi aldrig forhindre ham i. Men irriteret på de der nordmænd kan jeg godt blive, men at holde Sander hjemme på grund af det, det kan vi ikke, og det ville også være helt urimeligt overfor Sander       

Aalborg Håndbold kunne dog godt klare sig uden Sander Sagosen i tirsdagens kamp mod GOG. Her blev det nemlig til en sejr på 31-28. 

Emil Berggren blev den helt store helt for Aalborg. Den svenske spiller stod for 10 af Aalborgs 31 scoringer. Herunder kan du se en af dem.