Ny nedtur for Kristina Kristiansen og Falster: Taber efter drama

Nykøbing Falsters ambitioner om en slutspilsplads led et knæk, da de tabte til Silkeborg-Voel.

Rammerne var noget anderledes, da Silkeborg-Voel tirsdag aften slog Nykøbing Falster Håndbold på hjemmebane med 23-22.

Eller hjemmebane er måske så meget sagt, for Silkeborg-Voel havde på grund af et arrangement i Jyske Arena været nødt til at flytte kampen til Voel Hallen. En hal med plads til bare 600 mennesker.

Allerede før kampen kunne man mærke hvor intens stemningen i hallen var. Noget som især gjorde hjemmeholdet ekstra tændte.

- Vi skal bare nyde at spille i denne her hal og have det skide sjovt, kom det fra Trine Troelsen før kampens start.

Men Trine Troelsen og resten af Silkeborg-Voel-mandskabet havde det næppe specielt sjovt i første halvleg.

Nykøbing-Falster blev nemlig båret frem af deres mange medrejsende fans i første halvleg og kunne gå til pause med en pæn føring på 12-15.

På det tidspunkt lignede det på mange måder en sikker sejr til gæsterne fra Nykøbing Falster. En sejr som mere eller mindre ville sikre dem sjettepladsen i tabellen og dermed også en plads i slutspillet.

Men da anden halvleg gik i gang, gik det helt galt for Kristina Kristiansen og resten af Nykøbing Falster-mandskabet. Kristiansen, der er topscorer i damernes liga, scorede bare fem mål på 15 forsøg og brændte derudover også to straffekast.

Landsholdsplaymakeren bærer dog ikke alene ansvaret for Nykøbing Falsters nedtur. Gæsterne oplevede en måltørke på over syv minutter i anden halvlegs indledning og efter et kvarter lå de to hold og vekslede mellem at være foran med et enkelt mål.

Med et minut tilbage af kampen stod det hele lige. 22-22. Nykøbing havde bolden og et resultat, som deres træner Niels Agesen inden opgøret havde gjort klart, at han ville være godt tilfreds med.

- Vi må helst ikke tabe i dag. Vi skal have et point, helst to point, lød det fra Niels Agesen inden det vigtige opgør.

Alligevel valgte Agesens hold en hurtig afslutning, og det udnyttede hjemmeholdet til at slå kontra og score til resultatet 23-22.

Nykøbing Falster havde muligheden for at udligne til 23-23 med 30 sekunder tilbage af kampen, men heller ikke her lykkedes det for gæsterne at få scoret og dermed endte det med en stor nedtur for Nykøbing Falster, der med nederlaget mister sjettepladsen til netop Silkeborg-Voel.

Begge hold har 21 point, men Silkeborg-Voel er bedre indbyrdes og indtager derfor sjettepladsen i ligaen.

Der mangler to runder af grundspillet.

Se afslutningen på kampen i toppen af artiklen.