Håndboldledere raser over dom: Kolding slipper for let

Der er stor utilfredshed hos nogle af KIF Kolding Københavns ligarivaler over bøden på 100.000 kroner til jysk-københavnske klub.

- Jeg tror, at Kolding sidder og smiler, og siger at den her dom ikke kunne være bedre, siger Aalborgs direktør Jan Larsen til TV 2 SPORT lørdag.

Jan Larsen og kollegaen i SønderjyskE, Klaus B. Rasmussen, er nemlig langt fra imponeret over den straf på 100.000 kroner, som KIF Kolding København har fået af håndboldens Disciplinærinstans tildelte den jysk-københavnske klub tidligere på ugen.

- Jeg kan ikke forholde mig til økonomiske straffe, det åbner jo altid en lille port til, at man kan begynde at spekulere i det. Det skal vi absolut ikke ud i, lyder det fra SønderjyskEs direktør. Han bliver bakket op af Aalborgs Jan Larsen.

- Det kan godt være, at der er nogen, der synes, at bøden er stor, men det synes jeg overhovedet ikke.  Jeg synes, at den er latterlig.

Da DHF sendte sagen til håndboldens Disciplinærinstans, mente håndboldforbundet, at KIF Kolding København skulle straffes med at få fratrukket point og en bøde på 5000 kroner pr. kamp, som de havde brugt Carlos Ortega som træner.

Det ville betyde en bøde på 15.000 kroner og fem mistede point til de regerende danske mestre.

Som bekendt blev Disciplinærinstansens dom noget anderledes. For direktørerne i de to klubber, der har det især faldt dem for brystet, at der ikke bliver fratrukket point fra Kolding.

- Jeg synes jo slet ikke, at bøden står mål med risikoen for at miste fem point, konstaterer Jan Larsen fra Aalborg.

Aalborgs direktør Jan Larsen (th.) sammen med klubbens træner Jesper Jensen(tv.).
Aalborgs direktør Jan Larsen (th.) sammen med klubbens træner Jesper Jensen(tv.). Foto: Henning Bagger / Scanpix Denmark

Disciplinærinstansens formand Jens Bertel Rasmussen har overfor TV 2 SPORT i flere omgange forklaret, at man i udvalget har skælnet mellem, hvad der foregår på og uden for stregerne.

- I vores øjne, så skal der meget alvorlige overtrædelser til, før vi skyder til pointfradrag. Det vil sige, at vores udgangspunkt er, at pointene skal afgøres inden for linjerne. Og medmindre det er en lovregel, som for eksempel anvendelse af ulovlig spiller ved ulovlig kontrakt, der direkte siger tab af kamp, så skal der altså en meget alvorlige overtrædelse til, før vi går til pointfradrag, fortæller Jens Bertel Rasmussen til TV 2 SPORT.

Men den argumentation vækker undren hos de to håndboldbosser.

- Så vidt jeg ved, så er trænere og spillere sidestillet, og jeg tror da, at der er mange trænere i Danmark, der vil blive kede af at høre, at de ikke betyder noget, siger Jan Larsen fra Aalborg og SønderjyskE's direktør er heller ikke i tvivl.

- Træneren tæller med, konstaterer Klaus B. Rasmussen.

TV 2 SPORTs håndboldekspert Bent Nyegaard undrer sig ligelede over, at Disciplinærinstansen ikke mener, at træneren er en del af det, som foregår inde på banen.

- Jeg kan godt se 100.000 kroner er mange penge. Men at bruge en ulovlig træner svarer for mig, til at benytte en ulovlig spiller, og der ville du få frataget point. Så det giver ikke nogen mening, at Kolding beholder pointene, lyder det fra Bent Nyegaard.

Både DHF og KIF Kolding København har mulighed for at appellere dommen i løbet af de næste dage, og det mener Aalborgs direktør, at DHF bør gøre.

- Jeg kan ikke forestille mig andet, end at dansk håndboldforbund vil appellere dommen velvidende, at hvis de ikke gør det, så er reglerne intet værd. Hvis de ikke gør det, så bliver det bare ren anarki, hvor vi alle sammen gøre lige, hvad der passer os.

TV 2 SPORT har lørdag været i kontakt med DHF, der siger, at de først regner med at tage stilling til dommen i starten af næste uge.

Den anden part i sagen, Kolding, har ikke ønsket at kommentere afgørelsen over for TV 2 SPORT hverken fredag eller lørdag.