Store drømme hos landsholdets bomber: Damgaard stortrives i Magdeburg

Michael Damgaard er faldet godt til i Magdeburg og har indtil nu scoret 110 mål i Bundesligaen. Men også uden for banen har han grund til at glæde sig

Hør Michael Damgaard fortælle om sin rolle på landsholdet og om at spille sammen med Mikkel Hansen i videoen øverst i artiklen.

Vi besøger ham i den store GETEC Arena lige på bredden af Elben - den store flod der deler Magdeburgs centrum i to. Her har Michael Damgaard for alvor fundet til rette, efter han i sommer skiftede Team Tvis Holstebro og den danske håndboldliga ud med traditionsklubben SC Magdeburg og den tyske bundeliga.

Jeg skal snart til at vinde nogle titler.

Michael Damgaard

- Jeg er faldet rigtig fint til, føler jeg. Jeg er så småt  ved at lære sproget og drengene sådan rigtig at kende. Så det går da stille og roligt fremad med det hele, lyder det beskedent og med et smil fra Damgaard, som også kan glæde sig over store fremskridt inde på håndboldbanen – blandt andet med 110 bundesliga-mål:

- Det er jeg også selv fint tilfreds med. Min scoringsprocent er småt også begyndt at gå den rigtige vej nu. Så jeg synes, det hele er begyndt at gå op i en højere enhed nu.

Udover store mål i den kommende tid med både klub og landshold, så har Michael Damgaard og hans kæreste en endnu større begivenhed at se frem i mod.

- Og nu venter vi os en lille pige her den 20. juni, så alt er da fryd og gammen uden for håndboldbanen, fortæller den vordende far stolt, og fortsætter:

- Selvfølgelig har jeg snakket med nogle drenge om det, og de siger jo, at man ændrer sig. Det kan man ikke undgå. Og jeg skal ikke sidde her og lyde iskold. Jeg glæder mig jo som et lille barn, til hun kommer. Men vi må se tiden an. Det bliver nyt, det bliver spændende og jeg glæder mig rigtig meget.

Håndboldspiller og virksomhedsejer

Michael Damgaard kan altså – udover faderskabet – se frem til en et forår og en sommer med masser af landskampe med kvalifikationskampe og en mulig OL-deltagelse. Men som om det ikke er nok, så har den tidligere GOG og Team Tvis Holstebro-spiller gang i flere erhvervseventyr. Og et nyt på vej.

- Vi har blandt andet udviklet vores virksomhed en lille smule og går nu i gang med at lave vores egen tøjkollektion, som står klar om 3-4 måneders tid. Det synes, jeg er utrolig spændende.

Et nærliggende spørgsmål byder sig på: Kan du godt være 100% fokuseret på håndbold?

- Det føler jeg. Men der er ingen tvivl om, når det store spørgsmål kommer, og at jeg ikke føler, at det ikke går godt og ikke føler, at det ikke kører 100% på håndboldbanen, så stiller jeg ikke noget spørgsmålstegn ved, hvad jeg lægger lidt på hylden, og hvor jeg lige som trækker mig lidt fra og så ligesom går 100% ind håndbold i stedet for, forklarer den 25-årige bagspiller.

Nu er fokus indtil videre på håndbold – med en klar plan:

- Jeg skal snart til at vinde nogle titler, siger Michael Damgaard med et stort smil.

- Det har jeg endnu ikke gjort som seniorspiller. Det er jo jagten, der ligesom bliver intensiveret på hele tiden. Og så udvikle mig i mit håndboldspil og som person. Og så kommer der nogle fede tiltag også uden for banen som sagt, så der er jo meget, der kommer til at blive nyt og spændende, og det handler for mig om at holde fokus og blive ved med at holde niveau og blive ved med at holde niveau og hele tiden lægge lag på, slutter han.

Michael Damgaard facts

Navn: Michael Damgaard Nielsen
Alder: 25 år
Født i: Rødby
Tidligere klubber: Rødby HK, HMH, BK Ydun, GOG, Team Tvis Holstebro.