Jannick Green kæmper for at komme tilbage i landsholdsvarmen

16x9
Jannick Green er en del af bruttotruppen frem mod OL kvalifikationskampene i april Foto: Claus Fisker / Scanpix Denmark

Landsholdskeeper Jannick Green blev vraget til EM i Polen efter en hård periode i Magdeburg. Nu skal pladsen tilkæmpes igen.

Landstræner Gudmundur Gudmundsson har udtaget bruttotruppen til OL kvalifikationskampene i april. Fire målmænd er at finde på landstrænerens liste, deriblandt Magdeburgs Jannick Green.

- Jeg vil sige, at jeg var blevet meget skuffet, hvis jeg ikke var med i den trup. Jeg var også med op til EM og troede jeg skulle med til den slutrunde. Men hvis man er med i bruttotruppen, så er man jo tæt på, så det er jeg glad for, siger Jannick Green til TV 2 SPORT.

Men bruttotrup er én ting, slutrunder er noget andet. Og det er her Jannick Green vil tilbage til.

- Det er den helt store målsætning og en drøm at være med igen.

Fra stjerne til turist

I flere år var der et fast makkerpar i det danske landsholdsmål: Nik & Jay, Niklas og Jannick. 65 landskampe, EM og VM slutrundedeltagelser og dertil medaljer har Jannick Green indtil nu opnået med landsholdet. Men efter et tæt makkerskab over flere slutrunder blev duoen Niklas Landin og Jannick Green splittet, da Jannick Green blev forvist til en rolle som bænkevarmer i sin tyske klub Magdeburg og landsholdspladsen blev overtaget af Flensburg-keeper Kevin Møller ved EM i Polen 2016. 

- Jeg tror, jeg skal præstere noget ekstraordinært for at komme tilbage igen, men det har jeg også tænkt mig at gøre. 

Grunden til Jannick Greens landsholdsdegradering skal findes i en hård sæson i Magdeburg, hvor spilletiden var på et minimum og han var reduceret til en rolle som bænkevarmer og turist rundt på den tyske Autobahn, når truppen var Bundesligaen rundt. 

- Det var hårdt. Det var overhovedet ikke sjovt. Vi tabte kampe og jeg spillede stort set ikke. Vi var meget frustrerede. Det var et rigtig hårdt halvt år. 

Det var også en halv-sæson, hvor tankerne begyndte at kredse om et klubskifte, for ambitionerne var langt højere end at være bænkevarmer i en midterklub i Bundesligaen. 

- Jeg havde stadig ambitioner om landsholdet, og om at nå noget. Jeg ville ikke bare sidde på bænken og køre rundt i Tyskland som turist. Jeg var da begyndt at overveje, hvad mulighederne kunne være. Men det var ikke sådan, at jeg ville væk for enhver pris, for jeg har kone og to børn med. Men det var heller ikke sådan, at jeg skulle sidde og kigge i mange halve sæsoner mere. 

Aalborg blev vendepunktet

Da Jannick Green slog igennem på landsholdet, og sammen med Niklas Landin blev kendt som den talentfulde keeper-duo, spillede han stadig hjemme i danske Aalborg Håndbold. Og lidt pudsigt skulle det blive Jannick Greens gamle klub Aalborg, der hev keeperen væk fra bænken og ind i varmen igen. I en EHF-cup kamp mod netop Aalborg fik Jannick Green nemlig chancen i Magdeburg-målet og greb den. 

- Jeg er begyndt at spille nu, og det er fuldstændig fantastisk at stå derinde igen. Et halvt år uden at spille, det er egentlig lang tid. Nu prøver jeg bare at få etableret mig derinde igen. 

Med fast spilletid i Magdeburg gælder næste målsætning. En fast plads i den rød-hvide nationaldragt. Med udtagelsen til den brutto-truppen der skal spille om OL kvalifikation, så er første skridt nået. Men eftersom der med en suveræn Niklas Landin formentlig kun er en enkelt plads at kæmpe om i målet, så bliver det en hård kamp. 

- Lige nu skal jeg spille mig på igen, og det bliver ikke så let. Kevin gør det rigtig godt i Flensburg og på landsholdet. Men nu har jeg da i hvert fald muligheden for at vise mig lidt frem og spille en masse kampe. Så er det bare at køre videre, og jeg har jo en kæmpe motivationsfaktor i at komme tilbage på landsholdet. Så jeg har ikke noget problem i at komme til træning hver dag og give den gas, slutter Jannick Green af. 

OL kvalifikationskampene mod henholdsvis Kroatien, Norge og Bahrain, spilles den 8.-10. april i Jyske Bank Boxen i Herning, om Jannick Green er med i den endelig trup, ved kun landstræner Gudmundur Gudmundsson.