DHF-bommert: Fortrolige oplysninger lækket i Kolding-sag

Sagen mellem Dansk Håndbold Forbund og KIF Kolding København tager nu en ny drejning. DHF har ved en fejl lækket økonomiske oplysninger fra klubben.

Normalt er sportsfolks lønninger omgærdet med stor forsigtighed.

Men en bommert i Dansk Håndbold Forbund, DHF, gør nu, at KIF Kolding Københavns fortrolige oplysninger ikke længere er hemmelige.

Det hele trækker tråde tilbage til den oprindelige afgørelse i Carlos Ortega-sagen.

Det er en klassisk fodfejl. Det er sådan en fejl, som almindelige mennesker kan begå.

Jan Kaastrup, it-sikkerhedsekspert

Da DHF fremlagde den oprindelige afgørelse i et PDF-dokument i starten af marts var flere tal streget ud med sort for at skjule Koldings økonomi fra offentligheden. 

Ved at kopiere dele af afgørelsen fra PDF-dokumentet over i et klassisk word-dokument forsvinder de sorte overstregninger dog fra dokumentet, og oplysningerne om Koldings økonomi er ikke længere hemmelige.

På TV 2 SPORT har vi således nu fået indsigt Koldings regnskaber og hvor meget Carlos Ortega tjener om måneden.

Jan Kaastrup, it-sikkerhedsekspert hos it-sikkerhedsrådgivningsfirmaet CSIS, kalder det en klassisk fejl.

- Jeg har set det en del gange. Det er en klassisk fodfejl. Det er sådan en fejl, som almindelige mennesker kan begå, men folk som arbejder med fortrolige oplysninger bør vide, at det ikke er måden at gøre det på, siger Jan Kastrup til TV 2 SPORT.

I DHF lægger de sig fladt ned og erkender, at forbundet har lavet en fejl.

- Det kan jeg love dig for, at jeg ikke var klar over. Det er jeg da rystet over, siger Frank Smith, leder af Klub- og Elitesektionen ved DHF, da TV 2 SPORT fremlægger ham oplysningerne.

- Når vi offentliggør de her ting, så vil vi på ingen måde udlevere ting, som vi betrægter som følsomme oplysninger. Grunden til, at vi har sløret tingene, er jo netop fordi det ikke skal ud, siger Frank Smith.

Sportschef i KIF Kolding København, Lasse Boesen, vil ikke kommentere på de tal, som er oplyst i dokumentet. Han henviser til, at den dialog er én, som klubbens økonomiske rådgivere står for.

Men med hensyn til, at Dansk Håndbold Forbund ikke har sikret, at de fortrolige oplysninger er forblevet fortrolige i dokumenterne, understreger Lasse Boesen, at de lækkede oplysninger ikke skader KIF Kolding København. 

- Det viser måske mere noget om, hvordan DHF arbejder, end hvordan vi arbejder. Det her viser, at forbundet ikke går efter bolden, men efter manden. 

Efter TV 2 SPORT var i kontakt med DHF er dokumentet fjernet fra hjemmesiden. 

I videoen i toppen af artiklen kan du se, hvordan vi helt praktisk fandt frem til de fortrolige oplysninger.