Gudmundsson i angreb på danskerklub: De vil ikke have landsholdsspillere

16x9
Den danske landstræner, Gudmundur Gudmundsson, og træner for Flensburg/Handewitt, Ljubomir Vranjes. Foto: Scanpix / Scanpix

Den danske landstræner, Gudmundur Gudmundsson, er skuffet over Flensburg/Handewitt. Faktisk tror han slet ikke, de vil have landsholdsspillere.

Fronterne mellem Dansk Håndbold Forbund - med landstræner Gudmundur Gudmundsson i spidsen - og bundsligaklubben Flensburg-Handewitt er trukket skarpt op, efter den nordtyske klub har nægtet at frigive deres danske spillere til landsholdet i næste uge.

Begrundelsen er, at spillerne er for belastede til en landsholdssamling, og det argument vækker undren.

- Jeg er selvfølgelig meget, meget skuffet, lyder det fra Gudmundsson.

- Vi har ikke hørt noget fra Flensburg før for to dage siden. Det synes jeg, er meget, meget mærkeligt, fortsætter han.

De vil ikke have landsholdsspillere

Og det får nu den islandske landstræner til at spekulere i Flensburg-Handewitts motiver og velvilje over for landsholdet.

- Jeg synes, Flensburg har en lang historie med, at de ikke kan lide at have spillere, der spiller for landsholdet. Vi har set Holger Glandorf meldte fra. Vi har tidligere set Michael Knudsen melde fra til landsholdet. Vi har set Thomas Mogensen melde fra til landsholdet, siger Gudmundsson til TV 2 SPORT.

Tror du simpelthen, at Flensburg helst vil undvære at have landsholdsspillere, hvis de kunne?

- Ja, det tror jeg.  Det er mange spillere, der havnet i den her konflikt, lyder den skarpe kritik fra landstræneren.

Men det er jo klubberne, der betaler spillernes løn. Er det ikke fair nok, at klubberne passer ekstra godt på spillerne?

Landtræneren griner højlydt.

- Det er et mærkeligt argument. Uden landshold har man ingen håndbold. Så har man ingen muligheder for marketing af håndbold.  Det er det første. For det andet så har vi altid passet meget godt på vores spillere. Vi har aldrig overbelastet dem. Vi sørger for at lade dem hvile, hvis de har brug for det. VI lytter til dem, hvis de er trætte. Landsholdene er bare en lille del af belastningen på spillerne. De er med landsholdet 50 dage om året. Resten er de hos klubberne, slutter Gudmundur Gundmundsson.

De kan ikke alle være nedslidte

Sportschef i DHF, Ulrik Wilbek undrer sig også over argumentet fra Flensburg-Handewitt. 

- Spillerne i Flensburg er vel ikke mere slidte end de er i Rein-Neckar Löwen eller Kiel, så derfor synes jeg måske, at det er et svært argument at forstå, siger Wilbek til TV 2 SPORT og henviser til, at de øvrige tyske klubber har frigivet deres spillere fra på mandag.

- Det er også et mærkeligt argument, at alle spillere skulle være lige slidte. Jeg har svært ved at se, at Kevin Møller skulle være voldsomt slidt, så meget står han da ikke på mål, undrer sportschefen sig.

Han irriterer sig over, at det bestemt ikke er første gang, det tyske hold har spændt ben for landsholdet.

- Jeg ved ikke, om jeg er sur. Men jeg er lidt irriteret, over at vi gang på gang de sidste 12 år har haft problemer med Flensburg, og frigivelse af spillere i forskellige sammenhænge, som den eneste klub i udlandet, faktisk.

TV 2 SPORT har snakket repræsentanter fra Flensburg/Handewitt og de danske spillere, Lasse Svan Hansen og Rasmus Lauge. Ingen af dem har nogen kommentarer til sagen.