Flensburg-træner svarer Gudmundur og DHF igen: Vi er ikke de onde her

Træneren i Flensburg-Handewitt forstår ikke kritikken fra DHF, efter klubben har besluttet at holde deres fem danske spillere hjemme fra landsholdet.

Konflikten mellem DHF - med landstræner Gudmundur Gudmundsson i spidsen - og bundesligaklubben Flensburg-Handewitt spidser til, efter den nordtyske klub har nægtet at frigive deres danske spillere til landsholdet i næste uge.

Begrundelsen fra klubben er, at spillerne er for belastede til en landsholdssamling, og har brug for hvile ovenpå et hårdt program, men det giver forbundet ikke meget for.

- Spillerne i Flensburg er vel ikke mere slidte end de er i Rein-Neckar Löwen eller Kiel, så derfor synes jeg måske, at det er et svært argument at forstå, siger sportschef i DHF Ulrik Wilbek til TV 2 SPORT og henviser til, at de øvrige tyske klubber har frigivet deres spillere fra på mandag.

Han irriterer sig over, at det bestemt ikke er første gang, det tyske hold har spændt ben for landsholdet.

- Jeg ved ikke, om jeg er sur. Men jeg er lidt irriteret, over at vi gang på gang de sidste 12 år har haft problemer med Flensburg, og frigivelse af spillere i forskellige sammenhænge, som den eneste klub i udlandet, faktisk.

Også den danske landstræner Gudmundur Gudmundsson stiller sig kritisk overfor beslutningen fra Flensburg-Handewitt. Læs mere om det her:

Der skal være respekt

Men tager man en tur over grænsen til Flensburg-Handewitt, bliver sagen vendt fuldstændig på hovedet. Her peger man i stedet på, at DHF har manglende forståelse for, hvor stor en rolle de danske spillere har i Flensburg, og hvor pressede spillerne er. Samtidig mener man, at Flensburg i forvejen har strukket sig langt for at imødekomme landsholdets ønsker.

Blandt andet ved at give spillerne mere landsholdsfri end de obligatoriske 60 dage om året. 

- Det forstår jeg ikke, siger Flensburg-træner Ljubomir Vranjes til TV 2 SPORT.

- Har du en enkelt spiller, kan jeg forstå det, men vi har fem spillere, og det er en helt anden situation. I den her situation må man se på de enkelte tilfælde, og ikke det store billede, siger han.

- Belastningen er for stor på vores danske spillere. Vi har fem danske spillere, der er på landholdet, og vi spiller den 46. kamp i dag. Det har været en meget hård periode for mine danske spillere, for de er jo også dygtige spillere, der spiller meget. Jeg bad landstræneren om at få to dage fri, men det kunne ikke lade sig gøre, og den her landsholdssamling er jo ikke godkendt, så vi var tvunget til at agere sådan, siger Flensburg-træneren om sit argument for at holde sine spillere hjemme.

Et kommunikationsproblem

Ljubomir Vranjes mener ikke, kritikken og argumenterne fra sportsdirektøren og landstræneren holdet vand.

- Jeg forstår ikke, hvordan de kan sige, at vi er de onde her, når vi giver dem fire ekstra dage. Lidt respekt må der altså være mellem os, og jeg har ikke nogle problemer med det danske håndboldforbund, men respekt og kommunikation – det skal komme fra begge sider, siger træneren.  

Flensburgs træner peger også på, at kommunikationen har været for dårlig fra det dansek håndboldforbunds side, og han retter en kritik mod den danske landstræner Gudmundur Gudmunsson for ikke at melde ud, hvad landsholdet forventer af klubberne. 

- Jeg har ikke haft en eneste samtale, siden den nye landstræner startede. Og vi har fem landsholdsspillere, lyder det fra Vranjes.

Så han skal være mere kommunikativ?

- Ja, det skal han i hvert fald, hvis han skal have en ekstra uge. Så burde jeg vide det, så jeg kan planlægge den ekstra uge, siger træneren.