Storspillende keeper afgør tæt første DM-finale

FCM's forsvarende mestre tager et forspring på tre mål med til den afgørende DM-finale i Esbjerg på torsdag

Hun havde flere redninger, end der gik bolde ind bag ved hende.

Sabine Englert var enestående og afgørende, da FCM's forsvarende håndboldmestre hjemme i Ikast slog Team Esbjerg i den første af to DM-finaler.

18 redninger havde den tyske keeper, der samtidig kun blev passeret 17 gange, og så vandt midtjyderne en tæt og intens første finale med 20-17. 

Føringen på tre mål skal de forsvare på torsdag, når der er returkamp på Esbjergs frygtede hjemmebane i Dokken.

Søndagens opgør i Ikast blev lige nøjagtig som tæt og spændende, som alle havde spået på forhånd. 

Begge hold forsvarede sig flot fra kampens første fløjt, og et mål på straffekast af Esbjergs Laura van der Heijden var det eneste må, en næsten fyldt arena fik serveret i de første seks minutter. Men da Stine Jørgensen først fik scoret FCM's første mål, kom midtjyderne i gang og øgede til 6-2.

Momentum blev dog mast igen, da Sabine Pedersen fik to minutter for et tackling i hovedet på Estavana Polman. Team Esbjerg kæmpede sig tilbage til 8-8 efter godt tyve minutter. 

Men så blev det Esbjergs tur til at få spillere vist ud. To vestjyske udvisninger før pausen skabte store frustationer på Esbjerg-bænken – så store, at Lars Frederiksen blev stående ved dommerbordet for at diskutere med kampens dommere, da hans spillere gik i omklædningsrummet efter første halvleg. FCM førte 10-9 ved pausen. 

Midtjyderne fortsatte med hårdt og kontant forsvarsspil i anden halvleg, og så begyndte Sabine Englert sit helt eget show. 

Ved 15-12 reddede tyskeren et straffekast fra Laura van der Heijden, og det blev begyndelsen på storslående sidste 20 minutter af Englert. Hun blev den afgørende forskel i anden halvleg, hvor Esbjerg samtidig var svækket af en skade i læggen hos Rikke Zacchariassen, der blev på bænken, da kampen skulle afgøres. 

I de sidste minutter havde FCM muligheden for at bringe sig foran med fem mål, men Stine Jørgensens afslutning blev reddet. I stedet scorede Stine Bodholt med få sekunder igen et vigtigt Esbjerg-mål, der kan blive forskellen på guld eller sølv for vestjyderne i torsdagens returkamp. 

Den bliver spillet torsdag klokken 17.10 i Esbjerg, hvor alle billetter til kampen forleden blev revet væk på under en halv time. Vi sender den også direkte på TV 2.