Team Esbjerg tabte første finale - derfor jublede træneren alligevel

Lars Frederiksen glæder sig over, at et nederlag på potentielt fem mål kun blev på tre i den første DM-finale mod FCM

Den ene tabte, og den anden vandt, men både Helle Thomsen og Lars Frederiksen smilede i minutterne efter søndagens DM-finale i Ikast.

FCM-træneren Thomsen var selvfølgelig glad for sejren på 20-17, mens udeholdets træner - selv om han var ærgerlig over at have tabt - glædede sig over kampens sidste minutter, hvor FCM missede chancen for at komme foran med fem mål, og Stine Bodholt i stedet fik begrænset Esbjergs nederlag med sin scoring få sekunder før tid.  

- Jeg jubler jo nærmest som om, vi har vundet, da Bodholt scorer. Det mål var meget vigtigt. Det kan vise sig at blive afgørende, når vi har spillet på torsdag, siger Esbjerg-træneren til TV 2 SPORT.

Han så sit hold slå sig alvorligt på FCM-forsvaret i hele kampen. 17 vestjyske scoringer i én kamp er lige så sjældent som at se hajer i Esbjerg Havn, men håndboldholdets farligste fisk var bare uden bid i den første finale. 

Topscorer Estavana Polman blev ganske vist sit holds topscorer sammen med svenske Jenny Alm. Men de scorede bare tre mål hver. 

- Netop fordi det er i angrebsspil, der halter i dag, er jeg egentlig ret fortrøstningsfuld. Ingen af de bagspillere, der normalt laver mange mål for os, rammer jo dagen. Vi afslutter dårligt, og så får vi skudt Englert varm, lyder Lars Frederiksens analyse.

Han ville ikke tage chancer med forsvarskrumtappen Rikke Zacchariassen, da hun i anden halvleg fik en skade i læggen, og hun var ikke med, da kampen skulle afgøres. 

FCM var helt andenkeeperen Ana Vojcic til kampen - hun er blevet gravid og spiller heller ikke returkampen - og hendes afbud bekymrede Helle Thomsen før kampen. 

- Alle de gange, vi har spillet mod Esbjerg, har det faktisk været Ana, der har stået bedst, så det var lidt en presbold, at hun ikke skulle være med præcis mod Esbjerg. Men heldigvis tog Englert revanche, så det var dejligt, siger FCM-træneren, 

Thomsen tager dog intet for givet før returkampen, selv om de forsvarende mestre har en føring på tre mål med i tasken i Esbjerg. 

- Vi skal på en svær udebane, så jeg er bare glad for, vi har nogle mål med os. Dem får vi brug for. Det her er to hold, der hurtig kan hente tre mål, hvis du lige får gang i en skytte. Men plus tre mål er bedre end minus tre, konstaterer Helle Thomsen. 

Den anden og afgørende finale bliver spillet på torsdag - Kristi himmelfartsdag - klokken 17.10. Du kan se kampen direkte på TV 2 og TV 2 PLAY.