Nærmer sig en afsked: Rørt GOG-profil kæmper med at finde ordene

En følelsesladet Minik Dahl Høegh havde svært ved at finde ordene efter DM-semifinalen mod Team Tvis Holstebro.

GOG-profilen Minik Dahl Høegh forlader det sydfynske efter denne sæson, og det er så småt begyndt at gå op for ham.

I hvert fald havde grønlandske Minik Dahl Høegh svært ved at skjule følelserne efter DM-semifinalen foran hjemmeholdets tilskuere. Kampen endte med et nederlag til Team Tvis Holstebro på 28-27, hvor Minik Dahl Høegh scorede ti mål.

- Jeg vil rigtig gerne det her, sagde en tydelig rørt GOG-profil efter kampen til TV 2 SPORT, inden han kæmpede for at finde ordene.

Er det specielt for dig, at det snart er slut her i GOG?

- Ja, fik Minik Dahl Høegh fremstammet.

Hvad er det for nogle følelser, du går ind og spiller de her kampe med?

- Nu skal jeg lige mande mig op, undskyld, sagde GOG-spilleren og rømmede sig, inden han fortsatte:

- Jeg har været med i rigtig mange år, og det betyder meget, at være med til at løfte det her hold op til at være med i toppen og sige pænt farvel. Og jeg har samtidig en stor opbakning hjemmefra, sagde Minik Dahl Høegh inden han slog over i en grønlandsk hilsen.

Hvad betyder det?

- Det betyder, vi kan godt. Det kan lade sig gøre. Uanset hvor man kommer fra.

GOG's træner Jakob Larsen, som også har grønlandske rødder, fortæller, at Minik Dahl Høeghs snarlige exit gør personligt ondt på ham, fordi deres forhold går langt tilbage.

Kan du mærke, at det er ved at være slut for Minik i GOG?

- Ja, det kan jeg på godt og ondt. Vi har været igennem rigtig mange ting. Der er ingen brud, der er lykkelige, og der er sket nogle ting, som har gjort, at klubben har vurderet, at Minik skal andre steder hen, sagde Jakob Larsen til TV 2 SPORT.

- Minik og mig har været rigtig tæt sammen i mange år. Og jeg har været inhabil, fordi jeg har kendt ham, siden han var en ganske lille dreng i Grønland.

- Der er ikke mange registrerede håndboldspillere i Grønland, og det er stort for landet, at vi kan generere en spiller af den kaliber, som kan være med i toppen af ligaen. Det er også stort for Mimik, og det er derfor, følelserne kommer lidt i spil her.