FCM bekræfter forstærkning: Landsholdsspiller kommer til sommer

16x9
Rut Jonsdottir skifter til FCM fra den kommende sæson Foto: Lars Rasborg / Scanpix Denmark

Randers' islandske landsholdsspiller Rut Jonsdottir spiller i FC Midtjylland i den kommende sæson

Som TV 2 SPORT kunne afsløre tidligere i dag, henter FC Midtjyllands håndboldkvinder islandsk forstærkning i Randers til den kommende sæson.

På klubbens hjemmeside bekræfter FCM nu, at den 25-årige højre back og fløj Rut Jónsdóttir spiller i Ikast i den kommende sæson. 

- Jeg glæder mig rigtig meget til at blive en del af holdet. Jeg håber, jeg kommer til at flytte mig som spiller og lægge på mit spil. Og så glæder jeg mig til at spille Champions League. Det har jeg altid håbet at opnå som håndboldspiller, siger den islandske landsholdsspiller, der har underskrevet en toårig aftale. 

Jonsdottir er et velkendt navn for dem, der følger den danske håndboldliga for kvinder. Islændingen har været i Danmark siden 2008 - de første seks sæsoner i Team Tvis Holstebro, og siden har venstrehåndsspilleren huseret primært på højre fløj i Randers HK. 

I FCM skal hun aflaste de danske landsholdsspillere Louise Burgaard og Trine Østergaard.

- Rut er en hurtig og fintestærk spiller, der kan spille i et højt tempo, og som kan bruges både på højre back og højre fløj. Samtidig er en hun en pige med gode værdier, som vil passe godt ind på holdet, siger Helle Thomsen.

Tidligere har FCM også præsenteret den rumænske playmaker Eliza Buceshi - Danmarks bøddel med 10 mål i OL-kvalifiktionskampen i marts - som ny spiller til den kommende sæson. Hun afløser svenske Johanna Ahlm, der rejser hjem til Sverige. 

FC Midtjylland tabte årets DM-finale til Team Esbjerg i et vanvittigt drama, der blev afgjort på straffekast.