Lillebror Toft troede ikke på storebrors OL-deltagelse: - Han var grædefærdig i bussen

Kort før nytår blev forsvarsklippen René Toft Hansen ramt af en slem knæskade. Nu er han olympisk guldvinder.

René Toft Hansen spillede en stor rolle, da det danske herrelandshold sikrede sig den første OL-medalje nogensinde.

Det er faktisk et mindre mirakel, at Toft i det hele taget var med. Kort før nytår rev han både ledbånd og korsbånd over i knæet i en klubkamp for Kiel, men på rekordtid blev han klar.

Historien gør stærkt indtryk på hans lillebror og holdkammerat, Henrik Toft Hansen.

- Puha, det er sindssygt stort. For et halvt år siden blev alt rykket i stykker i Renés knæ, og det så ikke alt for godt ud. Han har trænet hårdt lige siden, har ikke haft nogen fridage, og han har virkelig fortjent at stå her, siger Henrik Toft til TV 2 SPORT.

- Jeg havde kastet alt væk, da jeg fik et opkald om, at alt var gået i stykker i knæet. Han sidder og er grædefærdig i bussen. Han kom igennem, blev rimelig hurtigt opereret, og derfra går det stille og roligt fremad.

René Toft blev klarmeldt i starten af juli, men havde ikke spillet kamp i seks måneder.

- Han er bindeled i vores forsvar, og det har været en fornøjelse at have ham med på den her rejse. Det er helt fantastisk, at det ender ud i guld. Det kan jeg slet ikke sætte ord på, siger Henrik Toft.

- Han har en holdkammerat i Kiel, Patrick Wiencek, der også kom tilbage på rekordtid, og det satte et lille håb i gang ved René. Jeg må indrømme, at jeg ikke troede så meget på det. At han begyndte at bestå forskellige tests og var med i landsholdssamlingen uden at have spillet håndbold var én ting, men at han så går ind og viser, at han ikke har glemt det i den tid, han har været ude; jeg er helt målløs over, at det kan lade sig gøre.

- Han har en utrolig fightervilje, og det er også derfor, han står her og har haft så stor en rolle på det her hold og helt klart en af grundene til, at vi står med en fantastisk guldmedalje.

Guldmedaljen var Danmarks medalje nummer 15 ved OL.

Danske OL-medaljer i Rio