Danske aviser i ekstase over guldholdet: Danmark realiserede den umulige drøm

De danske håndboldherrer hyldes på forsiderne af morgenens aviser, efter de søndag slog Frankrig i OL-finalen.

Daaaaanmaaaark!

Sådan lyder det lydløse skrig på de danske avisforsider mandag morgen. Sejrsrusen er ikke til at tage fejl af, efter herrelandsholdet i håndbold søndag slog Frankrig og sikrede Danmark endnu en olympisk guldmedalje til OL i Rio de Janeiro i Brasilien.

De danske håndboldherrer er foreviget i jubelscener, mens overskrifter understreger stoltheden over den olympiske præsentation.

- Danmark realiserede den umulige drøm og er nu olympiske mestre i håndbold, skriver Politiken.

Ekstra Bladet bringer et billede af landsholdsspilleren Mikkel Hansen og skriver:

- Guldsmeden. Den franske forbandelse brudt.

BTs forside til venstre, og Ekstra Bladets forside til højre.
BTs forside til venstre, og Ekstra Bladets forside til højre. Foto: TV 2

Historisk sejr

De regerende europamestre, verdensmestre og olympiske guldvindere kunne ikke holde stand over for Mikkel Hansen, Mikkel Olsen og kompagni, som slog franskmændene 28 – 26.

- Casper U. Mortensen gled på ryggen ud på bænken med fire sekunder tilbage af kampen, Gudmundur Gudmundsson hoppede direkte ind i en dansk cirkel af jubel, og OL-tuneringens talisman på bænken, Jesper Nøddesbro, lignede en fjer på 100 kg, da han sprang rundt, skriver BT.

- Tårerne fossede ned ad de islandske kinder. Gudmundur Gudmundsson har slidt og slæbt foran sine mange laptops, kryds-analyseret Frankrig i hoved og røv i alle spillets facetter - og har tidligere tabt en OL-finale til dem, da han stod i spidsen for Island i OL-finalen i Beijing 2008, lyder ordene i Ekstra Bladet.

Tårer af guld

Danmarks herrehåndboldlandshold spillede sig til sin første olympiske medajle nogensinde – og det blev en medalje af guld.

- Ja, der kom tårer. Jeg var bare utroligt, hvad hedder det på dansk? Rørt - eller hvad? Rørt over alt det her. Det er bare så stort, og det er stort for Danmark at have opnået OL-guld. Det er naturligvis også stort for mig som træner at være en del af dette hold. Det var bare mine følelser, jeg ikke kunne kontrollere, fortæller den danske landstræner, Gudmundur Gudmundsson til Ekstra Bladet. 

Også Jyllands-Posten har guldmedaljebilleder på forsiden.

- 30 års dansk elitearbejde toppede i Rio, lyder det på forsiden, mens Berlingske skriver:

- Håndboldguld fuldender OL-triumf.

Politikens forside.
Politikens forside. Foto: Politiken
Jyllands-Postens forside.
Jyllands-Postens forside. Foto: Jyllands-Posten

Femten OL-medaljer

Og det er ikke kun håndholdherrerne, der har sikret medaljeregn til Danmark. De danske sportskvinder og -mænd kommer hjem fra Rio de Janeiro med i alt 15 medaljer:

To af guld, seks af sølv og syv af bronze.

Svømmeren Pernille Blume nuppede Danmarks første guldmedalje, da hun svømmede hurtigst i disciplinen 50 meter fri.

Danske OL-medaljer i Rio