Gudmundur stopper som dansk landstræner

Gudmundur Gudmundsson stopper som dansk landstræner til sommer.

Landstræner Gudmundur Gudmundsson har efter grundige overvejelser besluttet, at han stopper som dansk landstræner til sommer, når kontrakten udløber den 1. juli 2017.

- Jeg har oplevet mange spændende ting med det danske landshold – senest OL-guldet, som er det største nogensinde – men til sommer udløber kontrakten, og jeg har andre planer, lyder det fra Gudmundur Gudmundsson i pressemeddelsen.

Generalsekretæren i DHF, Morten Stig Christensen, takker i pressemeddelelsen den afgående landstræner.

- Gudmundsson er en utroligt dygtig håndboldtræner – og så vidt jeg ved også den eneste træner i verden, der har været i en OL-finale med to forskellige nationer, indleder generalsekretæren og retter fokus mod succesen i Rio.

- Da vi i sin tid ansatte Gudmundsson var det med det store mål at hente en medalje i Rio, og det mål blev i den grad nået med de historiske guldmedaljer. Det var en fuldstændig fantastisk præstation, der betyder utroligt meget for dansk håndbold, og det vil Gudmundsson altid blive husket for i DHF og i dansk idræt overordnet.

Tiden som dansk landstræner
2014
1. juli
Udnævnes som afløser for Ulrik Wilbek
Gudmundsson blev præsenteret tilbage i 2014. Liselotte Sabroe / Scanpix Denmark
DHF præsenterer islandske Gudmundur Gudmundsson som afløser for Ulrik Wilbek.
- Vi har fundet vores landstræner, og det er en meget meget velegnet kandidat. I skal forvente jer en meget kompetent person, som uden problemer vil kunne overtage det danske landshold og føre det videre frem mod nye triumfer, sagde daværende sportschef Ulrik Wilbek til tv2.dk
2015
Januar
Fiasko ved VM i Qatar
De danske håndboldherrer Claus Fisker / Scanpix Denmark
Det danske landshold gik ind til turneringen med store forventninger, men måtte nøjes med en femteplads. Det var den dårligste placering siden VM i 2005 i Tunesien.
Holdet ryger ud efter et svidende nederlag på 24-25 mod Spanien.
 
2016
Januar
EM-nedtur
EM i Polen blev også en dansk nedtur. Liselotte Sabroe / Scanpix Denmark
Ved EM i Polen var et stærkt dansk hold blandt de absolutte favoritter til titlen.
Det danske hold strøg gennem gruppespillet med tre sejre i tre kampe. I mellemgruppen leverede Danmark en forrygende præstation mod den onde ånd fra Spanien, men herefter blev det til uafgjort mod Sverige og til slut nederlag mod Tyskland.
Dermed stod det klart, at Danmark ikke ville nå semifinalen. Danmark tabte kampen om femtepladsen til Frankrig, og leverede med sjettepladsen den dårligste placering ved et EM siden 2002.
2016
August
Det historiske OL guld
Danmark vandt OL guld i Rio. ROBERTO SCHMIDT / Scanpix Denmark
På grund af fiaskoerne ved VM og EM var forventningerne til det danske landshold ikke store forud for OL. 
Gruppespillet blev en blandet fornøjelse med tre sejre og to nederlag. Som forventet gik Danmark videre til kvartfinalen, og herfra tog det fart.
Med sejre over Slovenien i kvartfinalen, Polen i semifinalen og til sidst de forsvarende olympiske mestre fra Frankrig i finalen, var sucessen en realitet.
November
Gudmundsson annoncerer sit stop
Gudmundur Gudmundsson fortæller i november 2016, at han ikke kommer til at forlænge sin kontrakt med DHF. PHILIPPE DESMAZES / Scanpix Denmark
Gudmundur Gudmundsson fortæller, at han stopper som landstræner, når kontrakten udløber med DHF i sommeren 2017.
- Jeg har oplevet mange spændende ting med det danske landshold – senest OL-guldet, som er det største nogensinde – men til sommer udløber kontrakten, og jeg har andre planer, lød det fra Gudmundur Gudmundsson i den forbindelse.
2017
Januar
VM-skuffelse
Danmark leverede det dårligste VM-resultat i 12 år.
Gudmundssons hold blev slået ud af VM allerede i ottendedelsfinalen efter en rædselsfuld kamp mod Ungarn, hvor Danmark aldrig var foran. 
Det blev Gudmundur Gudmundssons sidste landskamp.
Februar
Ridder af Dannebrog
Gudmundur Gudmundsson udnævnes i al stilfærdighed til ridder af Dannebrog. Først en uge efter udnævnelsen fortalte han om det til islandsk tv. Dansk Håndbold Forbund havde ingen anelse om den fornemme anerkendelse. 
Marts
Gudmundsson stopper før tid
Gudmundur Gudmundsson stopper som landstræner kort før kontraktudløbet. THOMAS SAMSON / Scanpix Denmark
Gudmundur Gudmundsson stopper som dansk landstræner få måneder før kontraktudløbet med DHF. 
Afløseren Nikolaj Jacobsen blev præsenteret i december 2016. Han overtager jobbet med det samme.