Dansk debutant er utrolig på straffekast: Nu er hun EM’s bedste

Danmarks turneringsdebutant tager EM med storm og er den bedste, når det gælder om at redde straffekast.

Redningsprocent på straffekast ved EM

  1. Althea Reinhardt, Danmark - 6/11, 55%
  2. Victoriia Kalinina, Rusland - 4/8, 50%
  3. Silje Solberg, Norge - 4/10, 40%
  4. Jasmina Jankovic, Holland - 2/5, 40%
  5. Jovana Risovic, Serbien - 4/11, 36%
  6. Johanna Bundsen, Sverige - 3/9, 33%
  7. Weronika Gawlik, Polen - 2/6, 33%
  8. Kari Aalvik Grimsbø, Norge - 2/6, 33%
  9. Melinda Szikora, Ungarn - 2/7, 29%
  10. Darly Zoqbi, Spanien - 3/11, 27%

Se Danmark-Rumænien 18.25 på TV 2

Hun er landsholdets joker, der bliver sendt på banen, når der virkelig er brug for en redning. Og det er en rolle, Althea Reinhardt udfylder på fremragende vis. Det så vi igen tirsdag aften.

Hvor hendes redninger mod Montenegro (1) og Ungarn (3) ikke blev kampafgørende på papiret, så spillede hun med sine to redninger mod Rusland en central rolle og var med til at sikre, at Danmark fik et enkelt point og dermed holdt liv i drømmen om en semifinaleplads.

Hendes to redninger på tre forsøg mod Rusland sendte ikke blot Danmark tættere på en semifinale; det sendte også Althea Reinhardt til tops ved EM for højeste redningsprocent på straffekast. Selv har hun svært ved helt at sætte ord på, hvorfor hun er så god til den disciplin.

- Jeg prøver bare at holde fokus og gå efter min mavefornemmelse. Og så prøver jeg at huske på de ting, jeg har forberedt hjemmefra, siger hun til TV 2 SPORT.

I sidste sæson løb et 18-årigt målvogtertalent rundt i Danmarks næstebedste række, hvor hun tørnede ud for Roskilde Håndbold. I denne sæson skiftede hun så til Odense Håndbold, og siden er det gået stærkt.

Se alle Reinhardts straffekastredninger ved EM.

Blot en uge før EM kom den 20-årige målvogter med til Sverige, fordi Rikke Poulsen ikke kunne nå at blive klar. Men til trods for hendes alder, mærker den unge målvogter ikke presset på banen.

- Man når lige at tænke lidt, når man kommer ind. Men det er først, når man sætter sig på bænken, at man tænker over, at man har været inde, siger Althea Reinhardt, der trods sin flotte turnering stadig – ifølge hende selv – stadig har plads til forbedring.- Jeg ville gerne lige have haft en (strafferedning, red.) til.

Onsdag går det allerede løs igen, når Danmark møder Rumænien fra klokken 18:25 på TV 2 og på PLAY.