Håndboldkongen og kronprinsessen gik på banen mod mobning

Mikkel Hansen forlod lørdag VM-lejren for at tage sig tid til et projekt, hvor han sammen med kronprinsesse Mary går ind i kampen mod mobning.

Normalt er håndboldstjernen Mikkel Hansen omringet af andre topspillere, når han går på banen, men lørdag eftermiddag var der royalt besøg og masser af børn, da Mary Fonden og Mikkel Hansens anti-mobbeprojekt, MH24 – Foreningen Mikkel Mod Mobning, lancerede deres nye tiltag.

I projektet 'Antibulli' var de to lørdag samlet med en lang række børn for at afprøve øvelser fra projektet, der indtil videre har kørt på prøve i fem pilotklubber. Herefter er tanken så, at det nu kan spredes til resten af landet.

Se dokumentaren 'Mary og Mikkel mod mobning' på TV 2 Play

Og der er en helt speciel grund til, at Mikkel Hansen midt i vigtige VM-forberedelser giver sig tid til de mange børn.

- Jeg kan rigtig godt lide børn, og udover det vil jeg gerne gøre yngre mennesker opmærksom på de fejl, jeg måske selv har begået i mit liv, sagde Hansen.

Ved siden af ham stod kronprinsesse Mary, der samtidig slog fast, at Mikkel Hansen kan noget helt specielt, når det kommer til at samle børn og unge i kampen mod mobning på en håndboldbane.

- Mikkel er et stort forbillede inden for håndbold, og når han siger noget om håndbold, så lytter alle. Det kan man bruge til at samles om et fælles mål og styrke fællesskabet og forebygge mobning inden for håndbold. Det er en stor styrke.

Spørgsmålet er så, om kronprinsessen måske skulle have satset lidt mere på håndbolden i sit eget sportsliv.

- Jeg var jo så optaget af mit eget game, så det så jeg faktisk ikke. Men jeg synes jo ikke, at hverken kronprinsessen eller holdbuddyen derinde jagtede særlig meget, så de må jo have været rigtig, rigtig gode, lød det kækt fra Mikkel Hansen.

Over artiklen kan du se et indslag fra lørdagens lancering