Den franske stjernes tunge byrde: - Befolkningen er vant til guld

Forventningerne til det franske landshold er enorme til VM. Det skyldes primært, at befolkningen er blevet vant til guld, fortæller Nikola Karabatic.

Vind guld. Sådan lyder forventningerne til det franske herrelandshold ofte, når de år efter år drager afsted mod de forskellige slutrunder. Og i år er ingen undtagelse. Tvært imod. 

De forsvarende verdensmestre er værter for det forestående VM, der skydes igang onsdag aften, og derfor er forventningerne til guldet ikke blevet mindre. 

Og Frankrigs helt store stjerne Nikola Karabatic er udmærket klar over, hvilket pres der hviler på de franske skuldre. 

- Vi har gjort den franske befolkning vant til, at vi kommer hjem med en guldmedalje efter hver slutrunde, hvilket er usædvanligt i holdsport. Det er noget af en bedrift, men samtidig kan det også være en byrde, siger Karabatic til det franske medie Le Figaro.

- Vi har et konstant ønske om at vinde. Forskellen denne gang er, at vores fans vil skubbe os, give os energi og være med til at lægge pres på vores modstandere. 

- Jeg føler mig godt tilpas

Nikola Karabatic har vundet titlen som verdens bedste håndboldspiller to gange, og derfor er det ofte ham, som blikket rettes mod, når snakken går på det franske hold. 

- Jeg står konstant over for det samme pres, når jeg spiller for Frankrig. Hver en kamp, som jeg spiller i denne trøje skal spilles til fem stjerner. 

Mange af verdens bedste spillere har den seneste tid beklaget sig over træthed og udmattelse på grund af et presset kampprogram, men Karabatic forsikrer, at han er, hvor han skal være før VM. 

- Jeg kan forsikre dig om, at jeg føler mig godt tilpas rent fysisk. Ved årets udgang forstuvede jeg min venstre ankel, hvilket gav mig en lille pause, så jeg er helt klar frisk til slutrunden. 

- Nu er jeg 32 år, så jeg kender også min krop bedre, og så har jeg ændret min kost. Vi forsøger at optimere hver eneste lille detalje, fordi vi spiller hele tiden, siger den franske håndboldstjerne. 

Nikola Karabatic har spillet 259 landskampe og scoret mere end 1000 mål for det franske landshold. Han spillede sin første landskamp i 2002 og har siden været med til at vinde otte guldmedaljer ved VM, EM og OL.