Det skal du vide om VM i dag: Åbningskamp og øget sikkerhed

Frankrig er værter, når VM i herrehåndbold onsdag aften går igang. Værtsnationen åbner slutrunden mod Brasilien. Få dagens VM-overblik her.

Ventetiden er endelig forbi. Det er blevet tid til VM i herrehåndbold 2017. 

Slutrunden bliver i år afholdt i Frankrig, og det er selvfølgelig værterne, der åbner ballet. De forsvarende verdensmestre tager hul på turneringen med et opgør mod de sydamerikanske mestre fra Brasilien, og da det er den eneste kamp på programmet i dag, så vil åbningskampen formentlig få den fulde opmærksomhed.  

Værtsnationen har siden efteråret 2015 været i undtagelsestilstand som følge af en række terrorhandlinger mod landet. Sikkerhedsopbuddet ved VM vil derfor være massivt, og det er allerede noget, som pressen og det danske landshold har mærket. 

Vigtige nyheder

Der er store forventninger til Nicola Karabatic, Thierry Omeyer og resten af det franske landshold, når værterne onsdag aften spiller åbningskampen ved VM mod Brasilien i gruppe A. 

I Paris vil 14.000  forventningsfulde og festglade franskmænd forsøge at bære de forsvarende verdens- og europamestre til en sejr i slutrundens første kamp. Skuffelsen fra nederlaget i OL-finalen til Danmark skal vaskes væk. 

Men udover de mange festglade tilskuere, der uden tvivl vil præge stemningen i de otte franske byer, hvor VM bliver afholdt, så vil der også være meget politi i gadebilledet under slutrunden. 

Sikkerhedsopbuddet ved VM vil nemlig være massivt på grund af den række af terrorhandlinger, som Frankrig har været ramt af de seneste år. Og det er noget, som de deltagende lande kan mærke. 

Præsidenten for Frankrigs håndboldforbund, Joel Delplanque fortæller, at sikkerheden er i højsæde. Ligesom flere træninger er lukket.

- Det norske landshold blev stoppet, da de kom ud af flyet. Ventede og kom til deres egen private paskontrol. På den anden side af paskontrollen ventede der tre politimotorcykler og tre kampklædte politibetjente med skarpladte maskinpistoler. Så sikkerheden virker bestemt til at være i top, fortalte TV 2 SPORTs reporter Kasper Højstrup Nielsen fra Frankrig. 

Når de danske håndboldherrer onsdag aften har første træning på fransk grund i træningshallen Hall Georges Carpentier, så bliver det uden nogen form for presse i hallen. De franske værter har nemlig af sikkerhedshensyn lukket træningshallerne, så det kun er i de officielle haller, at det vil være muligt at komme tæt på.