Fransk VM-sikkerhed i top efter terror: Det betyder det for Danmark

VM i herrehåndbold begynder i aften, men det skal afvikles i et land, der fortsat er præget af de terrorangreb, der har ramt landet.

Sådan sender TV 2 fra VM i håndbold

Når de danske håndboldherrer i aften har første træning på fransk grund i træningshallen Hall Georges Carpentier, så bliver det uden nogen form for presse eller andre i hallen.

De franske værter har nemlig af sikkerhedshensyn lukket træningshallerne, så det kun er i de otte officielle haller, at det vil være muligt at komme tæt på det danske landshold.

- Der er allerede, som alle ved, et meget højt sikkerhedsniveau i hele vores land.

Det sagde Joel Delplanque, præsident for Frankrigs håndboldforbund, dagen før VM-åbningen. Officielt er Frankrig nemlig stadig i undtagelsestilstand efter det seneste terrorangreb i Nice tilbage i juli sidste år. Forud for det blev landet også ramt i november 2015.

VM i herrehåndbold spilles altså i otte forskellige haller, og det forventes at tiltrække omkring en halv million tilskuere. Derfor bliver der ikke taget nogen chancer i forhold til sikkerheden.

- Vi har underskrevet en aftale med indenrigsministeren, der præciserer ansvarsfordelingen og de forholdsregler, vi må tage i forhold til eventuel forstærkning af sikkerheden på nogle tidspunkter, uddyber Joel Delplanque.

Første tegn på den øgede sikkerhed kom, da Norge tirsdag rejste til Nantes i Frankrig, hvor de torsdag aften kaster VM i gang.

- Det norske landshold blev stoppet, da de kom ud af flyet. Ventede og kom til deres egen private paskontrol. På den anden side af paskontrollen ventede der tre politimotorcykler og tre kampklædte politibetjente med skarpladte maskinpistoler. Så sikkerheden virker bestemt til at være i top, fortalte TV 2 SPORTs reporter Kasper Højstrup Nielsen.

De to danske VM-spillere Mikkel Hansen og Henrik Møllgaard spiller til daglig i PSG Paris Handball, men ifølge sidstnævnte så bliver den øgede sikkerhed ikke noget, der får betydning.

- Hverdagen er blevet en anden, men det er ikke noget, vi mærker, når vi bevæger os rundt. De store steder er der selvfølgelig kommet højere beredskab, og de er opmærksom på en masse ting. Ellers er det ikke noget, vi mærker, og det er heller ikke noget, vi kommer til at mærke, sagde Møllgaard ved sidste træning på dansk grund.

Danmark rejser mod Frankrig i eftermiddag, imens de indleder VM på fredag kl. 20.45 i Accorhotels Arena i Paris.