Outstanding Omeyer og fransk magtdemontration satte VM i gang

De franske VM-værter gav ikke Brasilien en chance i åbningskampen foran 15.000 franske fans i Paris.

Han er 40 år, franskmand og – stadig - helt fænomenal i en håndboldmål. 

For 16 år siden vandt Thierry Omeyer sin første guldmedalje med de franske håndboldherrer med VM-guld med hjemmebane, og siden er det blevet til ni guldmedaljer i en lang og imponerende karriere.

Onsdag aften i Paris lignede han en mand med rigtig gode chancer for også at vinde nummer 10. 

Foran 15.000 begejstrede franske fans, der gang på gang brølede hans navn, stod Thierry Omeyer en stor landskamp, og Frankrig buldrede hen over Brasilien med 31-16.

Allerede under nationalmelodien var det tydeligt i AccorHotels Arena, at franskmændene er mere end klar til dette VM. Sjældent har 15.000 tilskuere skrålet så højt med på en nationalmelodi, og det store tryk på brasilianerne fortsatte inde på banen.

Der var ikke engang spillet fem minutter, da den brasilianske landstræner følte sig nødtvunget til at tage en timeout. Frankrig førte med 4-1, tilskuerne sang, og klappølserne bankede mod hinanden. VM-festen var allerede godt i gang.

Brasilien havde meget svært ved at score mål, og hver eneste fejl bliver straffet af franskmændene på kontra. Det blev kun værre, da brasilianerne forsøgte sig med at tage målmanden ud og spille syv-mod-seks, for det gav Thierry Omeyer muligheden for at levere en formentlig historisk assists.

Fra eget målfelt kastede han bolden på overliggeren i den modsatte ende, så den hoppede lige ud i hænderne på Luc Abalo, der kunne kaste bolden i et tomt mål.

Omeyer reddede 14 ud af 21 brasilianske afslutninger i første halvleg, hvilket gav ham en redningsprocent på utroligt 67 procent. Og en tidlig fyraften.

Efter 17-7 ved pausen valgte den franske landstræner Didier Dinart at holde Omeyer på bænken i hele anden halvleg sammen med flere andre profiler. Det fik dog på ingen måde franskmændene til at falde i niveau. Omeyers afløser Vicent Gerard stod på 50 procent i anden halvleg, Frankrig øgede føringen og understregede med storsejren med al tydelighed, hvorfor de er alles favorit til at forsvare den VM-titel, de vandt i Qatar i 2015.

Åbningskampen var den eneste indledende kamp i Frankrigs gruppe A, der blev spillet i Paris. De øvrige kampe bliver spillet i Nantes, hvor de første opgør er på programmet torsdag.

I stedet indtager holdene fra gruppe D nu AccorHotels Arena i Paris – heriblandt Danmark, der spiller første VM-kamp på fredag mod Argentina.