Vil ikke gamble med hovedskade: Danmark slipper for svensk storskytte

16x9
Mikkel Hansen og Danmark slipper for Johan Jakobsson i mandagens kamp i gruppe D. Foto: JANEK SKARZYNSKI / Scanpix Denmark

En hjernerystelse til storskytten Johan Jakobsson svækker Sverige i mindst tre VM-kampe.

I fredags viste Sverige god VM-form i afklapsningen på 37-29 mod Norge.

Det skete blandt andet takket være storskytten Johan Jakobsson, som bankede seks mål ind. Men i samme kamp pådrog Jakobsson sig en mindre hjernerystelse efter et smæld i hovedet, og det koster ham nu som minimum de tre første kampe ved VM.

- Det er selvfølgelig rigtig trist, og jeg ville gerne have spillet på fredag, men intet bliver bedre af, at jeg går rundt og dvæler ved det, siger Johan Jakobsson i en pressemeddelelse fra det svenske håndboldforbund.

For mit eget vedkommende kan jeg bare håbe, det bliver bedre, og at det for holdets vedkommende kommer til at gå godt.

Danmark møder Sverige i netop tredje kamp, hvor naboerne sandsynligvis skal slås om topplaceringerne i gruppe D med Egypten, Bahrain, Qatar og Argentina som de øvrige nationer.

Sverige møder i første kamp Bahrain, mens det i kamp to gælder Argentina.

- Først og fremmest har jeg ondt af Johan, som, jeg ved, har set frem mod den her turnering. Det vigtigste for ham er, at han får hvilet og restitueret ordentligt. At gamble med en hovedskade har aldrig været et alternativ, siger landstræner Kristján Andrésson.

Da Johan Jakobsson blev skadet, blev Andreas Cederholm fra franske Toulouse indkaldt til truppen. Han er nu rejst med til Frankrig.

I forvejen må svenskerne se bort fra den skadede TTH Holstebro-spiller Viktor Östlund og målmandslegenden Mattias Andersson, der indstillede landsholdskarrieren efter Sveriges flop ved OL i sommer.

Jakobsson spillede i tre sæsoner i Aalborg Håndbold, før han kom til tyske Flensburg-Handewitt. Nu spiller han hjemme i Sverige i Sävehof.