VM-feber i Frankrig: Så mange billetter er revet væk

16x9
To ud af tre VM-billetter er allerede afsat inden turneringen er begyndt. Foto: FRANCK FIFE / Scanpix Denmark

Allerede inden premierekampen ved VM er der afsat 431.000 billetter til kampene. 67 procent af alle billetter er revet væk.

Rammerne ser ud til at blive fantastiske, når Frankrig de næste par uger er vært ved VM i håndbold.

Allerede inden premierekampen mellem Frankrig og Brasilien er over to tredjedele af alle billetterne ved slutrunden nemlig afsat. Helt præcist er 431.000 billetter booket, skriver Handball World. Og det er noget af et boom i forhold til den seneste VM-slutrunde i Frankrig.

- Det er allerede en stor succes, siger formanden for organisationskomiteen Joël Delplanque til Handball World.

- Vi må ikke glemme, at det totale tilskuertal til VM 2001 i Frankrig var på omkring 200.000.

Flere udsolgte kampe

Omkring 10 procent af billetterne er solgt til udenlandske fans.

Her er tyskerne den klart største gruppe. De har købt i omegnen af 6.000 billetter, mens det forventes, at der kommer cirka 150 danske tilskuere til hver af de indledende kampe.

Flere kampe er allerede udsolgt: Finalen, Frankrigs indledende kampe i Nantes samt en række gruppekampe uden fransk deltagelse. Der er dog stadig billetter til Danmarks kampe.

VM-slutrunden spilles i otte forskellige haller. Danmark spiller alle de indledened kampe i Paris, hvor der er afsat 145.000 billetter. Det svarer til 58 % af kapaciteten.

Ved de første kampe vil hallens øverste afsnit været skærmet af. Det giver en kapacitet på 9.134. Senere i turneringen, og når efterspørgslen er til det, vil hele hallen blive åbnet. Så er der plads til 14.857 tilskuere.