32-årig dansk stjerne spiller sin blot anden slutrunde: - Det har været sindssygt

Det tog en hel del år, før Morten Olsen fik etableret sig som landsholdsprofil - men ved OL var han en stor gevinst for Gudmundur Gudmundssons hold

Før OL i Rio de Janeiro var historien om håndboldspilleren Morten Olsen mest af alt historien om det store talent, der aldrig fik det folkelige gennembrud på landsholdet.

Men for et halvt år siden fik han chancen i Brasilien - og greb den. Og til VM i Frankrig skal den 32-årige playmaker, side om side med Mikkel Hansen, forsøge at spille Danmarks landshold til endnu en triumf.

- Det har været sindssygt, det har været rigtig fedt. Det har været min drøm længe, og at stå i det er nogle gange lidt svært at tro på. Jeg er virkelig glad for, at det er sket, og at jeg nu får muligheden for at komme til VM, siger Morten Olsen til TV 2 SPORT.

Landsholdssucces ad omveje

At Morten Olsen først skulle få slutrundedebut som 31-årig var der ingen, der havde regnet med i starten af Olsens karriere.

Her var talentet åbenlyst for de fleste - som ved U21-VM i 2005, hvor Olsen bombede Danmark til guld hele 13 mål i finalen. Men seniorlandsholdssuccessen lod vente på sig.

- Det er svært at forklare hele ens karriereforløb. Da jeg var ung, var der et landshold, som var rigtig godt og havde nogle store profiler, så det var jo ikke verdens nemmeste hold at komme på på det tidspunkt. Og da det så skulle være, så fik jeg en skulderskade, som holdt mig ude i to sæsoner. Derfra skulle jeg virkelig kæmpe mig tilbage.

Morten Olsen mellem Mikkel Hansen og Michael Damgaard efter guldtriumfen i Rio.
Morten Olsen mellem Mikkel Hansen og Michael Damgaard efter guldtriumfen i Rio. Foto: ROBERTO SCHMIDT / Scanpix Denmark

Manden, der endelig gav Morten Olsen chancen, var Gudmundur Gudmundsson. En beslutning, han i sagens natur ikke har fortrudt.

- Jeg har altid haft tro på ham. Nu står han til rådighed for os og er frisk. Jeg synes han gjorde det godt i Rio og jeg håber han kommer til at gentage nogle af de gode ting nu. Han har alle muligheder og han er en virkelig dygtig spiller, siger den danske landstræner.

Tror på forbedringer under VM

Én slutrunde, én guldmedalje. En nydelig statistik, der kan udbygges for Morten Olsen ved det kommende VM, hvis det hele spiller. Og selvom den danske playmaker giver værterne favoritværdigheden, er han positiv om de danske chancer.

- Som det så ud til i de kampe (til Bygma Cup, red.), så det jo ganske fint ud. Med få træninger og få kampe synes jeg, vi er kommet rigtig langt. Det er heller ikke til at starte med, vi skal toppe, så hvis vi kan bygge videre for hver kamp ved VM, så kan det blive en god turnering for os. 

- I og for sig, er jeg tilfreds med at komme til VM og opleve det. Men når vi er der, så synes jeg, vi skal gå efter at få en medalje. 

Guld?

- Ja, hvorfor ikke? Men altså, Frankrig er jo kæmpe favoritter, så det bliver en svær opgave. Hvis vi kan spille mod Frankrig i finalen, ville det også være en kæmpe oplevelse - i Paris mod Frankrig. Det ville være stort.

Morten Olsen og det danske landshold åbner VM på fredag mod Argentina.

Truppen til VM 2017
Filtrér

Filtrér visning

Position
Målvogtere
Stregspillere
Fløjspillere
Bagspillere