Landin måtte lære at acceptere mere tid på bænken

Niklas Landin har i mange år været vant til at være førstemålmand, men da Kiel i sommers hentede Andreas Wolff, skulle han lære at deles om pladsen.

Sådan sender TV 2 fra VM i Frankrig.

Da Kasper Hvidt i 2010 valgte at stoppe på landsholdet, blev Niklas Landin det ubetingede førstevalg i målet på det danske landshold. Sådan har det også set ud på klubplan i mange år efterhånden - lige indtil i sommers. 

Landins nuværende klub, Kiel, hentede nemlig den tyske landsholdsmålmand Andreas Wolff til klubben for at give danskeren konkurrence på pladsen, og det fik han. 

- Der var jo et par spørgsmål, inden den her sæson gik i gang. Jeg har været vant til at være førstevalget de sidste seks-syv år, og så er det lidt noget andet, når jeg i denne sæson har været nødt til at acceptere, at jeg sidder mere på bænken, siger Niklas Landin til TV 2 SPORT ved onsdagens pressemøde i Frankrig. 

Og efter halvdelen af sæsonen er spillet, så har Niklas Landin fundet det positive ved det reducerede antal spilleminutter i den tyske Bundesliga-klub. 

- Jeg får ikke så mange spilleminutter, som jeg har fået tidligere, men det betyder også, at hovedet er mere klar til den næste kamp.

- Hvis jeg ikke har spillet en kamp, så har jeg trænet rigtig godt dagen efter, og det er ikke noget, som jeg har haft overskud til tidligere. Jeg tror faktisk, at min krop er bedre trænet, end den har været før, siger Niklas Landin. 

Er der en intern konkurrence mellem dig og Andreas Wolff?

- Ja selvfølgelig er der det. Jeg synes egentlig, at vi har fundet hinanden utrolig godt og støtter hinanden. Man hjælper virkelig ham, der står i ilden og forsøger at få vedkommende til at redde boldene, og hvis det ikke lykkedes, så er den næste klar. Vi har fået en rigtig sund konkurrence i Kiel. 

Landin er verdens bedste

Den danske landsholdsmålmand skiftede til den tyske storklub inden sidste sæson, efter han havde været i Rhein Neckar Löwen siden 2012. De fire år i den tyske Bundesliga har været med til at sende Niklas Landin helt op i den absolutte verdenstop. 

- Jeg kan sige det meget klart. Som Niklas Landin står lige i øjeblikket, så er han verdens bedste målmand. Han er meget bevægelig, han har en enorm ro, og så har det også gjort ham godt, at han har fået nogle pauser i Kiel, siger Lars Christiansen, der er håndboldekspert på TV 2 SPORT. 

- Han ser ud til at være i sit livs form, og det gør, at han kan gå hen og blive meget afgørende for Danmark ved den her slutrunde.

Den 28-årige målmand havde en svær start på sæsonen i Kiel, men særligt den sidste halvdel af efteråret har været en succes for Landin, hvor han har spillet størstedelen af tiden.  

- Konkurrencen bliver jo også skærpet. Når klubben henter en tysk landsholdsmålmand ind, så bliver man nødt til at spille godt, og det har han heldigvis gjort. Helt fortjent spiller han rigtig meget, siger Lars Christiansen. 

Niklas Landin fik debut for det danske landshold i 2008 og har siden spillet 144 landskampe, hvor han har været med til at vinde både EM- og OL-guld.