To danske VM-stjerner vender hjem: Det bliver så dejligt

De danske VM-spillere rejste onsdag til Paris i Frankrig, og imens det for de fleste var en rejse 'ud', var det samtidig en rejse hjem for to af dem.

Frankrig åbnede i aftes VM, hvor de overlegent slog Brasilien i AccorHotels Arena i Paris.

De franske værter skal dog kun varme hallen op for Danmarks gruppe, inden franskmændene rejser videre mod Nantes. Dermed er AccorHotels Arena og Paris overladt til Danmark, hvilket betyder, at to af de danske VM-spillere skal spille i den by, hvor de bor til daglig.

- Det er så dejligt. De sidste par år har jeg boet i Aarhus, hvor vi har været i træningslejr, men nu tager jeg i stedet hjem til Paris. Så det har været ganske gnidningsfrit for mig, siger Henrik Møllgaard.

Han spiller til daglig i storklubben PSG Paris Handball, som han inden EM-slutrunden sidste år lavede en permanent kontrakt med, efter han i første omgang var lejet ud fra Skjern.

Håndboldherrerne skal dog ikke spille i samme hal, hvor Møllgaard til daglig tørner ud, men bare det at vende hjem til Paris får en stor betydning.

- Forhåbentlig betyder det, at jeg kan få lov at se familien lidt mere end normalt, og så er det selvfølgelig sjovt, at det foregår på min hjemmebane. Det gør det da bare ekstra sjovt at skulle til slutrunde, uddyber Møllgaard.

Han er ikke den eneste, der vender hjem. 29-årige Mikkel Hansen skiftede i 2012 til den franske storklub, hvor han har udviklet sig til konstant at være blandt verdens allerbedste spillere hver år siden. Efter en træningslejr i Danmark skal han så også hjem til Paris.

- Det bliver dejligt, selvom jeg desværre ikke bor derhjemme. Det er jo også Henriks by, men det bliver da dejligt at komme hjem, siger Hansen, der håber, at håndboldherrerne får god opbakning.

- Jeg håber selvfølgelig, at publikummet vil tage godt imod os som hold. Udover det håber jeg da også, der er en masse danskere, der kommer derned. Både Henrik og jeg har jo et godt kendskab til byen efterhånden, og personligt synes jeg, det er en fantastisk by med mange muligheder inden for kultur, siger Mikkel Hansen.

- Jeg håber, der er mange danskere, der tænker det samme. At de kan kombinere at få set en masse spændende ting, samtidig med de ser håndbold om aftenen, så der er mange danske fans, der tager derned.

Danmark spiller første VM-kamp i Paris, når de møder Argentina fredag kl. 20.45. Alle gruppekampe spilles i Paris, mens danskerne herefter kan ryge til andre franske byer. En eventuel semifinale og finale skal med sikkerhed spilles i AccorHotels Arena i Paris.

Truppen til VM 2017
Filtrér

Filtrér visning

Position
Målvogtere
Stregspillere
Fløjspillere
Bagspillere