Kroatien missede VM-bronze: Nu fyrer de alle omkring holdet

På et ekstraordinært evalueringsmøde har det kroatiske håndboldforbund valgt at fyre hele trænerstaben omkring landsholdet - heriblandt Ivano Balic.

Det er næppe en overdrivelse at kalde de seneste dage for en kæmpe dukkert for de kroatiske håndboldherrer - og nu fortsætter det så for trænerstaben.

Først måtte de se finalepladsen gå til Norge efter et brændt straffekast i de sidste sekunder og bare dagen efter blev de så ofre for et stort slovensk comeback og måtte rejse hjem fra VM i Frankrig helt uden medaljer.

Efter nedturen i bronzekampen kunne holdets højreback Luka Sebetic da også kun lige netop sætte ord på to dages slem VM-skuffelse.

- Det føles som en stor bølge, der skyller over mig, og jeg ikke er i stand til at få vejret, sagde han til TV 2 SPORT efter kampen.

Nu er så en ny bølge skyllet ind over det kroatiske landshold, og den har medført en større udrensning af organisationen omkring landsholdet.

Faktisk er hele trænerteamet blevet fyret. Det skriver det kroatiske medie 24sata.

Dermed bliver der blandt andet sagt farvel til holdets træner Zejlko Babic, Petar Metlicic og håndboldlegenden over dem alle i Kroatien, Ivano Balic.

- De blev fyret på grund af uoverensstemmelser og måden holdet blev ledet på de seneste år, startende helt tilbage til turneringen i Polen (EM 2016, red.) og frem til denne her i Frankrig.

- Der er ikke blevet forbedret noget siden Polen, henover Herning, Rio og hele vejen til Frankrig, siger præsidenten for det kroatiske håndboldforbund, HRS, Tomislav Grahovac.

Beslutningen er ifølge avisen blevet taget på et særligt to-timers møde hos bestyrelsen i håndboldforbundet umiddelbart efter nederlaget til Slovenien.

Men selvom beslutningen skulle være enstemmig, slår præsidenten fast, at de to nederlag ikke er årsag til de mange fyringer.

- Jeg mener at nå semifinalen i Frankrig er et godt resultat. Det medfører ikke ændringer at tabe en semifinale eller kampen om bronzen. Årsagen er måden det her hold er blevet ledet på i længere tid, siger Grahovac.

Ifølgen præsidenten vil de nu indlede jagten på en ny træner og ny assistenter og forventer at kunne præsentere en ny løsning i løbet af en måned.