Nyegaards karakterbog: Kun få lyspunkter i tung Golden League-start

Bent Nyegaard kårer Cecilie Greve som kampens spiller, men ellers var der langt mellem lyspunkterne i Danmarks første kamp ved Golden League.

Danmark fik en skidt start på Golden League og tabte den første kamp i træningsturneringen med hele 29-21 til Frankrig.

Forklaringen er simpel: For mange af stamspillerne svigtede simpelthen i en første halvleg, der blev tabt med hele 14-5.

Den helt store forskel var, at danskerne lavede for mange tekniske fejl, og så havde Klavs Bruun Jørgensens spillere store problemer med det offensive franske forsvar. Derfor gik det præcis som i bronzekampen ved EM. Danmark tabte.

KARAKTERSKALAEN

6: Topklasse
5: Klasse
4: Over middel
3: Middel
2: Under middel
1: Ikke godt nok
0: Håbløst

CECILE GREVE - 5 (KAMPENS SPILLER)

Den danske målvogter var fuldstændig outstanding. Det var en klassepræstation fordi hun i rigtig mange tilfælde faktisk var prisgivet. Hun holdt Danmark fra en ordentlig endefuld og viste kampen igennem god placeringsevne, energi og overblik.

MATHILDE JUNCKER – UB

Hun var kun i aktion ved straffekast. Det var ikke nok til at bedømme hende.

TRINE ØSTERGAARD – 2

Det var ikke nogen stor landskamp fra Trine Østergaards side, men som altid var hun evigt fightende. Hun gør altid sit bedste, men i dag var det under middel.

PAULINE BØGELUND – 2

Hun debuterede i rødt og hvidt og fik scoret sit første landskampsmål. Jeg giver en karakter under middel, fordi hun brændte chancer og var udfordret forsvarsmæssigt sammen med resten af holdet.

LÆRKE NOLSØE – 2

Hun havde ikke ret meget at arbejde med, men fik heller ikke sat sig igennem på hverken forsvars- eller angrebsdelen.

FIE WOLLER – 3

Hun imponerede ikke på angrebsdelen, men der var momenter og takter i 5:1-forsvaret, som godt kan blive til noget. Fie Woller viste fejl og mangler, men gjorde det bestemt godkendt defensivt.

STINE BODHOLT – 3

Den danske stregspiller startede svagt. Hun var med i den startopstilling, der kom bagud 9-1. Hun var ovematchet defensivt, men kom tilbage i anden halveg, hvor hun fik scoret tre gode mål. Der fik hun vist, hvorfor hun i en længere periode har været en af de afgørende spillere for Danmark.

SARAH IVERSEN – UB

Kom ikke på banen.

KATHRINE HEINDAHL – 4

Hun var et af de danske lyspunkter. Heindahl fik vist, at selvom hun ligesom de andre var udfordret defensivt, så kunne hun følge med. Hun var effektiv på sine afslutninger og lod sig selv skifte ud med et trælår med ti minutter igen.

STINE JØRGENSEN – 1

Landsholdets anfører. Det var ikke så godt. Stine Jørgensen kunne slet ikke få sit spil eller skud til at fungere. Hun så træt ud, og hun havde slet ikke energi til at give holdet, det hun plejer. Jeg mindes ikke at have set hende gå fra en landskamp uden at have scoret et mål før.

LOTTE GRIGEL – 2

Med sit gode håndboldhoved er Lotte Grigel nødt til at finde balancen mellem at satse og spille sikkert. Den balance fandt hun ikke i dag. Så på trods af mange gode assists blev det til for mange og for store fejl.

ANETTE JENSEN – 3

Hun fik så meget spilletid, men hun brugte den godt. Der er momenter i hendes spil, hvor hun viser drive, moment og fart. Hun kan bryde igennem og hun kan skyde.

METTE TRANBORG – 2

Som altid viste Tranborg stor fight, men hun manglede generelt kvalitet. Hun var mest med i den forfærdelige periode i første halvleg, som Danmark tabte 14-5.

LÆRKE CHRISTENSEN – 2

Debutant på det danske landshold. Det var ikke en fantastisk debut, men hun fik i glimt vist, at hun rummer potentiale. Om det er lige nu, hun skal ind og vise sit værd på landsholdet, kan jeg være i tvivl om, men der er uden tvivl krummer i hende.

ANNE METTE HANSEN – 5

Anne Mette Hansen spillede en stor og fin landskamp og hun var i skarp konkurrence med Cecilie Greve om at blive kampens spiller. Hun kom flyvende ud til anden halvleg og gjorde det rigtig godt. Dansk topscorer med otte mål. Hun viste prøver på, hvorfor en af verdens bedste klubber (Györi) har skrevet kontrakt med hende.

ANNA SOPHIE OKKELS – 2

Hun havde svært ved at komme på skudhold og havde for mange tekniske fejl. Det var svært for bagspillerne generelt at spille mod det bevægelige og aggresive franske forsvar.

KLAVS BRUUN JØRGENSEN – 2

En landskamp under middel fra vores landstræner. Han kunne slet ikke få sin startopstilling til at fungere. De kom med for lidt energi, og så måtte det blive svært. Det blev en tung start - en alt andet end tifredsstillende start - på Golden League, hvor han prøver ting af. Det må og skal koste, men det behøver ikke at koste i dette omfang, hvor vi laver så mange fejl med så rutinerede spillere.