Kommentator om dansk komet: - Noget af det vildeste jeg har set i mange år

Flere eksperter er ude med flotte roser til 19-årige Mie Højlund, der leverede en stærk indsats i lørdagens kampen mod Rusland.

- At komme ind og spille med sådan en aggressivitet er noget af det vildeste, jeg har set, i mange, mange år. Det giver sådan lidt minder om en ung Lærke Møller, lød det fra kommentatoren Thomas Kristensen under aftenens håndboldlandskamp mod Rusland i Golden League.

Han snakkede naturligvis om Mie Højlund.

Den unge playmaker spillede lørdag sin fjerde landskamp for Danmark, og her imponerede hun stort mod de forsvarende, olympiske mestrer.

Mie Højlund kom på banen allerede før uret havde rundet elleve minutter, og selvom Golden League ’bare’ er en udviklingsturnering, hvor landstræneren får mulighed for at prøve nye ting af, er der mere på spil for Højlund selv.

- Det var fantastisk (at komme ind, red.). Jeg var lidt overrasket over at jeg fik lov at komme ind så hurtigt, men deres forsvarsspil lå lige til mig, og det var flot at Klavs så det.

- Det er en turnering, hvor jeg gerne vil ind og vise Klavs, at jeg vil spille mig på holdet og gerne vil med til en slutrunde, så det er bestemt ikke en udviklingsturnering for mig.

Efter kampen var TV 2 SPORT’s håndboldekspert, Trine Nielsen, heller ikke sen til at rose den 19-årige Randers-spiller.

- Det jeg godt kan lide ved hende er modet, for en ting er at hun har fart, men det kræver også noget at skulle gå ind og tage tæskene. Det er nogle store piger, hun udfordrer hele tiden.

- Jeg synes, hun er en god blanding af fart, skudstyrke og frækhed. Det kan jeg rigtig godt lide, når hun spiller håndbold, fortæller eksperten. 

Også en af landsholdets mere rutinerede kræfter, Stine Jørgensen, var godt tilfreds med Højlunds indsats.

- Det var en rigtig flot kamp af Mie. Hun kommer ind og løser hendes opgave helt perfekt, hvor hun kører mand mod mand i midten. Der er hun bare rigtig hurtig på fødderne og svær at holde, så det var en flot kamp, mener anføreren.

Søndag venter den sidste kamp i Golden League i denne omgang, når decembers EM-guldvindere fra Norge er modstanderen. 

Den kamp kan du se på TV 2 fra klokken 15.00.