Nyegaards karakterbog: Stregspillerne blomstrede i svær kamp

Der er ikke mange høje karakterer til de danske spillere efter det store nederlag til Norge. To spillere må dog dele titlen som kampens spiller.

Det var et ungt dansk hold, der havde svært ved at følge med de norske europamestre og tabte med 23-31.

Med kun seks danske scoringer udefra på over 23 forsøg bliver det svært. Den statistik kombineret med 11 tekniske fejl, som Norge straffer på kontrafasen, siger meget om kampens forløb. Det danske returløb var problematisk og til tider manglende.

Der var dog også lyspunkter. Ligesom mod Rusland blev der i det sidste kvarter spillet opmuntrende angrebsspil både med indspil til stregen og frispilninger til fløjene.

KARAKTERSKALAEN

6: Topklasse
5: Klasse
4: Over middel
3: Middel
2: Under middel
1: Ikke godt nok
0: Håbløst

CECILE GREVE - 2

Hun startede rigtig godt, og det er svært at stå bag et forsvar, der giver så meget væk. Klavs trænede 5:1-forsvaret, og det gav til tider svære betingelser for Greve.

MATHILDE JUNCKER – UB

Var kun inde ved straffekast.

TRINE ØSTERGAARD – 3

Hun spillede 26 minutter, inden hun måtte gå ud, og fik intet at arbejde med. Ingen afslutning, men gode returløb.

PAULINE BØGELUND – 3

Hun fik bevist, at hun kan være med her. Hun lavede et par gode mål på Grimsø på nærskud. Forsvarsmæssigt og returløb mangler der noget.

LÆRKE NOLSØE – 3

Hun viste noget teknik og aggressivitet, men var udfordret i forsvaret. Her skal man være skarp for at kunne klare sig her.

FIE WOLLER – 3

Hun dækkede fremskudt, hvor hun i momenter havde et godt samarbejde med forsvaret. Det tager tid at mestre.

SARAH IVERSEN – 4 (KAMPENS SPILLER, DELT)

Tre ud af tre scoringer og god fight samt et par vundne straffekast. Hun viser, at hun kan være med her. I forsvaret er hun blevet klogere, men er i vanskeligheder, når det går stærkt.

KATHRINE HEINDAHL – (KAMPENS SPILLER, DELT)

Det danske stregspil fungerede fint. Lidt det samme fungerede for Heindal, som det gjorde for Iversen. Hun scorede tre mål på fire forsøg og spillede en god kamp.

STINE JØRGENSEN – UB

Kun inde ved straffekast, hvor hun brændte to af slagsen

MIE HØJLUND – 2

Det blev hverdag for Højlund mod Norge på et fladt forsvar, der voldede hende problemer. Der var dog stadigvæk gode aktioner, der bekræfter, at hun kommer til at spille mange landskampe.

ANETTE JENSEN – 2

Nul for tre forsøg. Jensens viste dog fine takter. Nogenlunde præstation, hvor viste noget tempo og aggressivitet.

LOTTE GRIGEL – 2

Hun har altid et krydderi eller to i angrebet, men der var for mange fejl, og skudmæssigt var hun for svag. Hun havde også problemer, når der skulle løbes hjem.

LÆRKE CHRISTENSEN – 2

Der var tegn på, at det kan blive til noget. Hun havde et par gode indspil og så spillet godt. Det er måske lidt for tidligt for hende på det her plan.

ANNE METTE HANSEN – 3

Der var gode ting kombineret med for mange fejl. Hun havde et straffekast, der ikke ramte målet og to gode indspil. Det var en blandet omgang.

LINE HAUGSTED – 2

Det blev hverdag for Haugsted. Silje Solberg havde styr på hende i første halvleg. Hun lavede et mål på seks forsøg. Det var ikke en god kamp for gårsdagens kampens spiller.

ANNA SOPHIE OKKELS – UB

Så ikke banen

KLAVS BRUUN JØRGENSEN – 3

Han var tro mod at prøve tingene af. Han fik prøvet 5:1-forsvaret af, hvilket gav ham vigtig information. Men det var en landstræner, der var presset, fordi han manglede en skadet Mette Tranborg, mens Stine Jørgensen skulle spares, samt Bodholt sad ude. Han gjorde, hvad han kunne for at holde sammen på stumperne.