Storklubs handler vækker opsigt hos ekspert: - Det er en voldsom satsning

16x9
Štrlek, Manaskov, Tønnesen, Vranjes, Mahé, Accambray og Győri til præsentationen hos Vezprém. Foto: Vezprém

TV 2 SPORTs håndboldekspert er spændt på at følge ungarske Vezpréms nye projekt, som han kalder for en vild og voldsom satsning.

Tilgange til MVM Veszprém KC

2017

  • Ljubomir Vranjes, cheftræner fra SG Flensburg-Handewitt
  • Kent Robin Tønnesen, højre back fra Füchse Berlin
  • William Accambray, venstre back fra Paris Saint-Germain
  • Dejan Manaskov, venstre fløj fra Rhein-Neckar Löwen
  • Mátyás Győri, playmaker fra Balatonfüredi KSE

2018

  • Kentin Mahé, venstre fløj og playmaker fra SG Flensburg-Handewitt
  • Manuel Štrlek, venstre fløj fra Vive Targi Kielce

Seks spillere samt en ny træner linet op på række præsenteret foran pressen. En stor satsning og en melding til håndboldverdenen om, at Vezprém mener det seriøst.

- Det er spektakulært og en voldsom satsning. Det er vildt og bliver ekstremt spændende at se, hvad det ender ud med, siger TV 2 SPORTs håndboldekspert Claus Møller Jakobsen.

Til sommer får de ungarske mestre tilgang af blandt andre VM-sølvvinder Kent Robin Tønnesen, verdensmester William Accambray samt den svenske succestræner Ljubomir Vranjes, mens de næste år får tilgang af Manuel Štrlek og endnu en verdensmester i form af Kentin Mahé.

Store og spændene navne, men ifølge Møller Jakobsen ikke spillere fra øverste hylde.

- Accambray var lidt tiloverst i Paris, Tønnesen er en dygtig spiller, Štrlek er en klassefløj, Mahé er en meget alsidig spiller. Men det er altså ikke sådan, at de har hentet de seks bedste spillere i verden. De har hentet seks dygtige spillere, men jeg vil stadigvæk mene, at Kiel, Paris og flere andre klubber har et bedre mandskab, end Vezprem får.

En brandvarm træner

Udover seks spillere får de også tilgang af cheftræner Ljubomir Vranjes, der skal erstatte Xavi Sabaté til sommer. Den svenske træner kommer fra Flensburg-Handewitt, som ifølge TV 2 Norge har scoret 10 millioner kroner på at lade Ljubomir Vranjes gå fri af kontrakten. Det er mange penge, men også en kompetent træner, klubben får glæde af.

Hvem er den største signing?

- Det må være Vranjes. Han er brandvarm i øjeblikket og har været på tale til mange forskellige store projekter både på klubplan og på landshold, siger Møller Jakobsen.

- Det er spektakulært, at de går ud og siger, at de vil have træneren, der kan skabe noget stabilitet, der kan føre holdet til store sejre og som frem for alt har den fornødne respekt blandt spillerne. Når man har så mange dygtige spillere, så kræver det, at man har en træner, der kan holde tungen lige i munden.

Det altoverskyggende mål

Vezprém sidder tungt på den hjemlige liga, hvor de har vundet mesterskabet de seneste syv år.

I sidste års Champions League nåede den ungarske klub finalen, men måtte se sig slået i straffekastskonkurrence til Vive Kielce. Efter det hårde nederlag vil de gøre en endnu større indsats for at stå øverst på den europæiske trone.

- Nu vil de slå fast, at de mener det alvorligt. De satser benhårdt på at vinde Champions League, mens de kommer til at vinde den ungarske liga de næste mange år.

Den ungarske storklub mangler ikke support på tilskuerpladserne. Her ses de til Champions Leagues semifinale mod Kiel.
Den ungarske storklub mangler ikke support på tilskuerpladserne. Her ses de til Champions Leagues semifinale mod Kiel. Foto: SASCHA SCHUERMANN / Scanpix Denmark

Hvordan ser du deres chancer i Champions League?

- Det er altid svært at spå om med så mange nye spillere. Typisk tager det lidt tid, før man får implementeret sine ideer, og spillerne forstår dem. Det ville undre mig meget, hvis de vinder Champions League fra første sæson. Det tror jeg simpelthen ikke på, siger Claus Møller Jakobsen.

Holdet har også allerede selv meldt ud, at målsætningen hedder Champions League.