Klavs Bruun med bøn til DHF efter prygl: - Vi skal finde en løsning

Den danske landstræner erkender, at en række spillere ikke kan følge med internationalt endnu, og derfor vil han nu have fundet en løsning.

Tre kampe, nul point. Resultaterne; 21-29, 30-34 og 23-31.

Det taler sit tydelige sprog. Danmark var ikke på niveau med modstanderne fra Frankrig, Rusland og Norge under weekendens Golden League.

En konstatering, landstræner Klavs Bruun Jørgensen også nåede frem til efter søndagens nederlag på otte mål til Norge.

- Vi bliver i hvert fald nødt til at finde ud af, hvordan vi skal gøre, så vi har flere spillere, der er tættere på det internationale niveau, end vi måske har lige nu, sagde Klavs Bruun og smed selv en løsning på bordet:

- Det er ikke noget, der kommer af sig selv, så det med et ligalandshold og et B-landshold, som både Norge og Frankrig også praktiserer, det ville altså være en drøm, at vi kunne bruge noget mere tid på det. Men det handler også om økonomi, så det må jeg vende med DHF (Dansk Håndbold Forbund, red.) og se, om vi kan få smidt nogle flere midler i det.

Er det vigtigt for dig at komme hjem og tage fat i det?

- Det er der ingen tvivl om, men det har det jo sådan set hele tiden været. Jeg tror også, at hvis du spørger Morten Stig (generalsekretær, DHF, red.), så vil han hellere end gerne smide en masse penge efter det, men de hænger ikke på træerne. Nu må vi se, om vi kan rykke rundt på nogle ting.

Se højdepunkterne fra Norge- Danmark kampen på 59 sekunder.

Den danske bagspiller Anne Mette Hansen skifter til sommer til ungarske Györ, men derudover er det kun få spillere, der spiller i de bedste klubber rundt omkring i Europa. Det er da også noget, der ifølge Klavs Bruun Jørgensen kan mærkes på banen.

- Jeg synes, den her turnering giver et godt billede af, at vi har 10-12 spillere, som internationalt er ved at være ret tæt på. Der er nogen, der måske er der, og så er der nogen, der er rigtig tæt på.

- Så kan vi også godt se, at de spillere, der spiller hjemme i ligaen, som helt sikkert er under pres i ligaen, der er altså et lille hop både fysisk og det med paratheden i forhold til, når vi spiller. Nu spiller vi mod toppen af poppen, men der er altså et lille spring, og det skal vi selvfølgelig arbejde med, sagde landstræneren.

I løbet af de næste par måneder tiltræder Morten Henriksen officielt i posten som sportschef i DHF, når hans trænerjob i SønderjyskE er fuldført. Og han kan godt forberede sig på at have budgetter og en økonomiplan klar, når Klavs Bruun Jørgensen banker på døren.

- Når den nye sportschef starter, som jeg glæder mig meget til, så skal vi til at diskutere noget mere, hvordan vi bygger tingene op. Hvordan er vores ungdomslandshold struktureret. Skal vi bruge så mange penge på dem, eller skal vi bruge pengene på spillerne fra 19 til 23 (år), slutter Klavs Bruun Jørgensen.