København Håndbold skriver klubhistorie: Klar til første DM-semifinale

I den afgørende tredje kvartfinale sikrede København Håndbold sig en plads i DM-semifinalen efter sejr over Silkeborg-Voel på 31-23.

Jublen i Frederiksberg-Hallerne var stor onsdag aften, da København Håndbold efter 60 minutters håndbold kunne løfte armene og kalde sig semifinalister i kampen om DM-guldet for første gang i klubbens historie.

København Håndbold og Silkeborg-Voel havde slået hinanden på skift i de to foregående kvartfinalekampe. Begge gange med udeholdet som det sejrende mandskab, så derfor skulle det hele afgøres i København i en afgørende tredje kvartfinale.

Hjemmeholdet kom bedst fra start i kampen og bragte sig på 5-2 efter ti minutters spil. Det fik Silkeborg-Voels træner Jakob Andreasen til at tage kampens første timeout, men lige lidt hjalp det.

København Håndbold trak yderligere fra og kom foran hele 9-2, mens Silkeborg-Voel slet ikke scorede i 12 minutter og 40 sekunder.

På grund af en stærk københavnsk kontrafase og en sløset silkeborgensisk omgang med bolden var det derfor helt fortjent, at de to hold gik i omklædningsrummene ved pausetid med stillingen 16-9.

7 mod 6 hjalp ikke

Udeholdet forsøgte at vende kampen ved at spille 7 mod 6 i angrebet, men kom aldrig for alvor tæt på københavnerne, der i store dele af anden halvleg var i front med fire-fem mål.

København Håndbold og især Mia Rej straffede dog Silkeborg-Voels boldtab og scorede størstedelen af sine mål i tomt mål, og til sidst trak København Håndbold igen fra. Dermed endte kampen med en fortjent hjemmesejr på 31-23.

Anne Mette Hansen og Louise Svalastog jubler over semifinaleplads Video: Patrik Strodl Petersen

I semifinalen venter nu FC Midtjylland for København Håndbold.

Den anden semifinale kommer til at stå mellem Nykøbing Falster Håndbold og vinderen af den tredje kvartfinale mellem Odense og Viborg.