Pytlick og Odense er slået ud: - Jeg er bare tom

Odense Håndbolds cheftræner, Jan Pytlick, var naturligvis skuffet over nederlaget til Viborg HK og den missede plads i DM-semifinalerne.

- Der kører ikke nogen film. Jeg er bare tom. Jeg er selvfølgelig sindssygt skuffet, og så er der sådan en tomhed. Altså man er bare... Ja, man er slået ud.

Jan Pytlick og Odense Håndbold har udspillet sin rolle i denne sæson. Torsdag aften tabte fynboerne den tredje og afgørende kvartfinale til Viborg HK med 20-21.

Med fuldt hold kunne vi i hvert fald godt have spillet med om en plads i en finale.

Jan Pytlick, cheftræner i Odense Håndbold

De orangeklædte var ellers foran 6-1, men som minutter gik, fossede brændstoffet ud af spillerne. Og på bænken havde Pytlick ingen friske folk. Skader og graviditeter har betydet et decimeret hold i kampene mod Viborg.

- Det er selvfølgelig dybt frustrerende (ikke at kunne skifte friske folk ind, red.), men som jeg også sagde til spillerne efter kampen, så er man sindssygt skuffet, siger Jan Pytlick til TV 2 SPORT.

- Men et eller andet sted er jeg også lidt stolt over, at vi har været i stand til med så få folk egentlig at byde så meget trods mod Viborg, som vi har gjort, siger han.

Odense vandt overraskende den første kvartfinale i Viborg, men tabte efterfølgende hjemme og altså torsdag aften i Viborg. Pytlick erkender, at semifinalepladsen skulle have været sikret på Fyn.

- Ja, der synes jeg egentlig, at vi havde en rigtig god mulighed for at lukke tingene, men jeg synes egentlig også i dag, at selv om vi kommer ned med 14-19, så kommer vi faktisk tilbage i kampen og har jo muligheden til sidst.

Det blev et drama, da Viborg torsdag spillede sig i semifinalen i Primo Tours Ligaen med en sejr over Odense Håndbold. Video: Simon Tordrup Jensen

- Jeg synes jo, at når man ser alle kampene i sin helhed, så har vi jo virkelig været tæt på i alle kampe, siger Jan Pytlick.

Måske i finalen med fuldt hold

Helt præcis manglede Odense seks spillere i den afgørende kvartfinale i Viborg. Tre af dem på grund af skader, mens de tre andre - Susan Thorsgaard, Susanne Madsen og Stine Svangård - er gravide.

Jan Pytlick er af den overbevisning, at fynboerne godt kunne have stået i en semifinale og måske en DM-finale, hvis de havde haft fuldt hold.

- Det er altid sådan noget hypotetisk noget, men det er klart, at hvis vi havde alle spillere til rådighed, så kunne vi have kommet i semifinalen, og jeg tror også godt, at vi havde kunnet komme i en finale, siger han.

- Viborg og Nykøbing Falster er dygtige hold, men med fuldt hold, der kunne vi i hvert fald godt have spillet med om en plads i en finale.

Selv om det nu hverken bliver til semifinale eller finale og ej heller europæisk deltagelse i næste sæson, så godkender den tidligere danske landstræner Odenses sæson.

- Vi havde en periode lige efter jul, hvor vi hang lidt i bremsen og ikke rigtig kunne få tingene til at fungere. Vi har skiftet vores midterforsvar ud tre gange, tre gange har vi skulle hen og omstille forsvaret. Taget det i betragtning så er det meget godkendt, det vi har præsteret.