Opsigelsen er underskrevet: Ortega forlader KIF Kolding København

Carlos Ortega er som ventet færdig som cheftræner i håndboldklubben KIF Kolding København.

TV 2 SPORT kunne for et par uger siden fortælle, at det var et spørgsmål om kort tid, inden spanieren ville forlade den jysk-københavnske håndboldklub. 

Tirsdag underskrev Ortega sin opsigelse og forlader klubben to år før kontraktudløb. Det bekræfter flere centrale kilder i KIF Kolding København over for TV 2 SPORT.

I de seneste uger har Ortega og KIF skullet blive enige om de økonomiske betingelser for at ophæve spanierens kontrakt to år før tid. Ifølge TV 2 SPORTs oplysninger skulle KIF have betalt Ortega et millionbeløb i løn i de kommende sæsoner, men om spanieren har fået hele eller dele af det beløb med sig på vejen ud af klubben, er uvist.

- Det har jeg ingen kommentar til lige nu. Jeg sidder lige i et møde, var KIF-direktør Jens Boesens eneste kommentar, da TV 2 SPORT ringede til ham tirsdag formiddag.

Det er indtil videre ikke lykkedes at få en kommentar fra Carlos Ortega, der kom til KIF Kolding København i begyndelsen af 2016, efter klubben havde fyret Henrik Kronborg som cheftræner få dage før nytårsaften.

KIF udråbte selv ansættelsen af spanieren som et scoop både for klubben og for dansk håndbold. Den tidligere træner for det ungarske storhold Veszprem, som Ortega førte til Champions League-finalen i 2014, skulle sikre KIF succes med en mere spansk inspireret spillestil og et aggressivt forsvar.

Men den spanske æra har været alt andet end succesfuld for klubben, der med 14 DM-titler har flere mesterskabspokaler end nogen andre i dansk herrehåndbold.

I sidste sæson blev KIF sendt ud af de senere mestre Bjerringbro-Silkeborg i semifinalerne og måtte efterfølgende se GOG snuppe bronzemedaljerne. I denne sæson klemte KIF sig kun lige akkurat med i slutspillet via en ottendeplads i grundspillet, og i slutspillet tabte KIF'erne alle deres seks kampe.

Samtidig har der været uro uden for banen, fordi klubben har været flere måneder bagud med lønnen til mange af spillerne - og til cheftræner Carlos Ortega. KIF Kolding København står stadig i dag - som klubben har gjort det det meste af sæsonen - på Dansk Håndbold Forbunds sorte liste over klubber, der på grund af dårlig økonomi ikke må skrive nye kontrakter.

Allerede midt i sæsonen gav KIF mange af spillerne mulighed for at forlade klubben, hvis de kunne finde et andet sted at spille. I marts smuttede den spanske profil Antonio Garcia med øjeblikkelig virkning til Barcelona, og mange af klubbens andre profiler forlader KIF denne sommer.

Den spanske playmaker Niko Mindegia, storskytten Konstantin Igropolu fra Rusland og den brasilianske højrefløj Fabio Chiuffa har alle fundet nye klubber fra næste sæson, mens de danske stjerner Kasper Hvidt og Lars Jørgensen går på håndboldpension. Samtidig udløber Bo Spellerbergs kontrakt og kan ikke blive forlænget, så længe KIF er på den sorte liste.

Ottendepladsen i denne sæson er KIF's dårligste placering, siden klubben rykkede op i den bedste række for 30 år siden.

JydskeVestkysten har tidligere nævnt KIF's nuværende sportschef Lasse Boesen som en mulig afløser for Ortega på trænerbænken. Ifølge TV 2 SPORTs oplysninger er det dog ikke afgjort endnu, hvem der bliver KIF's nye cheftræner.