Hansen og Møllgaard missede den store CL-triumf

Final 4-debutanten Vardar gik hele vejen og tog Champions League-trofæet i en højdramatisk finale mod Paris.

De har OL-guld, EM-guld, men Mikkel Hansen og Henrik Møllgaard kan stadig kun drømme om en dag også at hæve Champions League-pokalen i truimf. 

De to danskere og det stjernebesatte Paris tabte Champions League-finalen til makedonske Vardar, der foran 20.000 begejstrede og larmende tilskuere - mange af dem fra Makedonien - vandt 24-23 i Lanxess Arena i Køln og blev det blot andet hold i historien efter Flensburg-Handewiit til at komme til Køln som Final 4-debutant og gå hele vejen. 

Vardar-spillerne må have følt det som at spille halvt på hjemmebane, selv om finaleadressen var Køln og ikke Skopje. De makedonske tilskuere skabte et lydinferno i den store håndboldarena og overmatchede klart de franske tilskuere i det ene hjørne.

På banen var franskmændene også til tider overmatchet. 

Paris havde store problemer med at lave mål i kampens indledning. Kun to gange i de første 10 minutter scorede Paris, så da Mikkel Hansen scorede det franske holds tredje mål, var det en reducering til 3-5.

Men anført af stjernen Nikola Karabatic - der spillede en flot semifinale efter en halvfesen semifinale mod Veszprem - kom Paris bedre og bedre med, og i målet stod Thierry Omeyer igen på et højt niveau og med 44 procent i redninger i første halvleg. 

Mikkel Hansen udlignede på straffekast til 10-10, og knap tre minutter senere kunne Paris gå til pause foran med 12-11. 

Men problemerne med at score fortsatte efter pausen. Paris skiftede taktik, tog Omeyer ud og spillede syv mod seks i angrebet, men det blev straffet hårdt af Vardar, der scorede flere gange i et tomt Paris-mål efter franske fejl i angrebet. 

Fem minutter før tid hang Paris stadig på ved 21-21, men så trak Vardar fra til 23-21. Alligevel kæmpede PSG sig tilbage og skabte et kæmpe drama, da Daniel Narcisse med syv sekunder tilbage udlignede til 23-23.

Vardar tog timeout for at sætte et sidste og afgørende angreb op. Bolden endte hos Ivan Cupic på fløjen, der sendte bolden i nettet - og sikrede, at et makedonsk hold for første gang nogensinde kunne løfte et Champions League-trofæ.

Mikkel og Møllgaard kan stadig kun drømme om det.