Klavs Bruun frygtede OL-guldvinder: - Det er en stor mundfuld

Det blev ikke helt en lodtrækning som håbet for de danske håndboldkvinder, men landstræner Klavs Bruun Jørgensen er alligevel fortrøstningsfuld.

- Det er ikke sådan, så jeg er fuldstændig ødelagt, men det er et stærkt hold.

Sådan lyder beskeden fra Klavs Bruun Jørgensen, efter han og de danske håndboldkvinder tirsdag trak de frygtede OL-guldvindere fra Rusland i VM-lodtrækningen, ligesom de også skal møde Brasilien, der var i tredje seedningslag.

- Det er de regerende olympiske mestre (Rusland), og vi ved, at de hvert år stiller med et godt hold. Så det er en stor mundfuld. Brasilianerne er lidt det samme. Det er også et rigtig godt hold. De har skiftet ud på trænerposten nu, men hvis de stiller i stærkeste, så ved vi også, at det er et hold med stor kvalitet. Så det bliver svært at komme ind i top-2, men vi vil selvfølgelig gøre alt, hvad vi kan, for at komme det, uddyber Klavs Bruun Jørgensen.

Ud over de to stærke nationer er Danmark også kommet i pulje med Montenegro, Japan og Tunesien. Alt i alt en Gruppe C, som landstræneren er ganske fortrøstningsfuld omkring.

- Det er spændende. Tre af holdene mødte vi også til VM for to år siden, og der er sket udskiftninger på Montenegros hold, som vi havde i puljen til EM og slog. Og det er også et hold, jeg efterhånden begynder at betragte som et hold, vi skal kunne matche eller i hvert fald også gå hen og slå.

- Japan og Tunesien mener jeg også stadigvæk, vi skal sætte os på. Jeg er ikke så bange for, at vi nok skal komme videre, men spørgsmålet er på hvilken placering, for det kan godt blive relativt vanskeligt, siger landstræneren med hentydning til, at Danmark efter indledende gruppespil parres med Gruppe D.

Her vil Danmark stå til et 1/8-finale-møde mod Holland, Tyskland, Serbien, Sydkorea, Kina eller Cameroun. Afhængig af hvordan danskerne selv bliver placeret i spillet, hvor nummer ét møder nummer fire fra den anden gruppe og så fremdeles.

Hvad med gruppen, som I bliver parret med? Det kan blive enten Holland eller Tyskland?

- Ja, og så er der Sydkorea, som er den ubekendte. Serbien er et fint hold, men det er hold, jeg også mener, at vi skal kunne slå i sådan en turnering. Hvis vi ender på en tredjeplads, som vi godt kan risikere, så ryger man formentlig ind i Tyskland eller Holland, og det bliver en stor mundfuld. Det bliver afsindigt vigtigt, at vi kommer ordentligt af sted fra puljen og får en god placering der, slutter landstræneren.

VM afvikles fra 1. til 17. december., og Danmark spiller sine kampe i Oldenburg, der ligger godt 300 kilometer fra den dansk/tyske grænse.