KIF sagde nej til Kiel: Magnus Landin er for vigtig for os

16x9
Magnus Landin har kontraktudløb i KIF Kolding København næste sommer. Foto: Henning Bagger / Scanpix Denmark

THW Kiel har spurgt på Magnus Landin, men KIF Kolding København sagde nej og beholder landsholdsfløjen et år mere.

Det har været et af de hedeste rygter i dansk herrehåndbold i månedsvis, at Magnus Landin er på vej fra KIF Kolding København til Tyskland for at spille på hold med storebror Niklas i mægtige THW Kiel i den kommende sæson.   

Den lokale Kiel-avis Kieler Nachrichten slog det endda fast som et faktum i slutningen af juni, at "lille" Landin (på 1.97 meter) snart blev Kiel-spiller. 

Men tre uger før den nye sæson i 888ligaen løber Magnus Landin stadig rundt i Kolding og sveder sig i form i en KIF-trøje. Den 21-årige landsholdsfløj skal fuldføre den kontrakt, som han sidste år sagde ja til at forlænge til 2018. KIF Kolding København vil ganske enkelt ikke slippe ham før.

- Jeg har snakket med Kiel én gang. Jeg tror, vi ret hurtigt blev enige om, at det ikke var aktuelt, konstaterer KIF's sportschef Lasse Boesen.

- Jeg tror ikke, vi nogensinde kunne være blevet enige om en handel, for jeg har ingen interesse i det. Magnus er for vigtig for os, siger Boesen til TV 2 SPORT. 

THW Kiel skulle bruge en fløj til næste sæson, da en knæskade holder Raul Santos ude indtil omkring årsskiftet. Det 22-årige svenske talent Emil Frend Öfors endte til sidst med at få vikarjobbet, men Kiel var interesseret i Magnus Landin.

- Han er en rigtig god spiller, og vi skulle bruge en venstre fløj, så han var et af vores emner. Men Kolding sagde ret hurtigt, at de ikke ville slippe ham, bekræfter THW Kiels pressetalsmand Christian Robohm over for TV 2 SPORT. 

Kiel har dog kun givet svenske Öfors en etårig kontrakt og får altså ledig plads på venstre fløj igen i sommeren 2018 - samtidig med Magnus Landins kontrakt i KIF Kolding København udløber. Christian Robohm vil ikke kommentere, om THW Kiel allerede har en aftale med Magnus Landin og en plads på holdkortet reserveret fra sæsonen 2018/2019.

- Han er meget talentfuld, men nu spiller han i Kolding. Vi må se. Der kan ske meget på et år, siger Robohm til TV 2 SPORT. 

Magnus Landin har aldrig lagt skjul på, at han gerne vil til udlandet på et tidspunkt, og at han gerne vil spille på samme klubhold som sin storebror. Men han accepterer, at det ikke bliver allerede nu.

- Det var måske en ret stor chance i og med, at Santos var skadet, og samtidig var der mange, der smuttede fra Kolding. Så på en måde har jeg måske været lidt ærgerlig over det, men på den anden side har jeg det også fint med at være i Kolding. Det er et ungt og ret fedt hold, vi har, og jeg har fået en masse venner her, siger Magnus Landin til TV 2 SPORT. 

Magnus Landin og KIF Kolding København - nu uden profiler som Kasper Hvidt, Lars Jørgensen og Konstatin Igropulo - indleder sæsonen med en pokalkamp ude mod Otterup den 24. august. 

Det store overblik: Sådan skifter klubberne ud til den kommende sæson