Svalastog dropper træningslejr - klub afviser karrierestop

København-træner er sikker på, at Svalastog kommer tilbage, selv om hun stadig er plaget af sidste sæsons hjernerystelser.

København Håndbolds DM-sølvvindere fra sidste sæson tager torsdag på en fem dages træningslejr i Rumænien for at træne med storklubben CSM Bucuresti og rumænernes danske cheftræner Helle Thomsen. 

Men københavnerne rejser af sted uden en af holdets største profiler.  Louise Svalastog er ikke klar til at spille håndbold og bliver hjemme i Danmark.

To gange i sidste sæson blev den rutinerede stregspiller ramt af hjernerystelse og var så hæmmet af det i de afgørende kampe i slutspillet, at hun nogle gange sov 11 timer i døgnet, ikke kunne træne optimalt og til tider havde svært ved at formulere sig.

Hun spillede også med ørepropper i DM-finalerne mod Nykøbing Falster for at skåne hovedet fra larm.

Siden har Svalastog haft en sommerferie til at få hovedet frisk til den nye sæson, men den 34-årige Kolding-pige er stadig så plaget, at hun ikke har trænet håndbold med sine holdkammerater i sæsonopstarten. Hun er også flyttet midlertidig i sommerhus for at komme væk fra larmen i indre København.

Ifølge København Håndbold har Louise Svalastog ikke lyst til selv at udtale sig om sin situation på nuværende tidspunkt. Hun har overladt det til træner Claus Mogensen at forklare, hvorfor hun må droppe træningslejren.

- Jeg tror, at Louise bare var i sådan et mode i slutspillet, at hun ikke bemærkede sine symptomer. Og så var det ligesom en ballon, der punkterede, da sæsonen sluttede, siger Claus Mogensen til TV 2 SPORT. 

Svalastog forklarede i et interview tilbage i maj til den 2. DM-finale, hvorfor hun spillede, selv om hovedet allerede dengang ikke kunne følge helt med.

Louise Svalastog Spellerberg har haft store problemer efter en hjernerystelse. Video: TV 2 SPORT

 - Jeg tror, man skal være i det. Det handler så meget om følelser og hårdt arbejde. Min familie har sagt ”hvad fanden har du gang i”, og det kan jeg også godt forstå. For mig har det handlet om, at håndbold skal give mening. Jeg elsker det og har knoklet hele mit liv for det, og det her er ikke en hverdagsting.

- Det er ikke noget, man kommer til hver sæson. Man skal være ekstrem dygtig og meget heldig at ramme topniveauet på de rigtige tidspunkter for at komme til at spille en DM-finale. Specielt i en klub som vores, der er ny, og det vil jeg være en del af, og så tog jeg lidt for stor risiko ved det, men 7-9-13 er det gået godt, sagde Svalastog dengang i maj. 

Nu bliver hun altså hjemme fra Københavns træningslejr, hvor træneren også må undvære den nye norske målvogter Marie Tømmerbakke. Ligesom Svalastog døjer hun med eftervirkningerne af en hjernerystelse.

- Jeg forventer, at de begge er klar til sæsonstarten, men de kommer måske ikke til at være på 100 procent fra start, siger Mogensen.

Han afviser til gengæld fuldstændig, at Svalastog skulle være på vej til et karrierestop - selv om hun selv tidligere ikke ville afvise, at det kunne ske. 

Louise Svalastog Spellerberg erkender, at det går ud over familien og datteren, at hun har haft problemer med en hjernerystelse. Video: TV 2 SPORT

-  Hun kommer i gang igen. Vi satser på, at det bliver til sæsonstarten, men det er muligt, at det ikke præcis bliver det. Vi tager ingen chancer. Men hun kommer i gang igen, fastslår Claus Mogensen over for TV 2 SPORT og understreger, at han 'overhovedet ikke' er bekymret, selv om København Håndbold har dårlige erfaringer med hjernerystelser. 

Klubbens tidligere målvogter Søs Søby stoppede officielt karrieren i maj efter to et halvt års kamp for at komme tilbage fra en hjernerystelse. 

- Der var måske - også fra vores side - en lille tvivl, da sæsonen sluttede, men der er ingen tvivl nu. Det er kun et spørgsmål om, hvornår Louise kommer tilbage, siger København-træneren. 

- Jeg er mere overbevist nu om, at hun kommer tilbage på fuld styrke, end jeg har været de sidste tre-fire måneder. Hun er kommet i kyndig behandling, siger Claus Mogensen. 

Louise Svalastog bliver behandlet af kiropraktoren Jesper Flemming Jensen, der ifølge København Håndbold er specialist i netop den type skader, som stregspilleren har. 

- Han har bare mere erfaring og faglig viden om hoved- og hjerneskader end de folk, vi har haft tilknyttet, siger Claus Mogensen. 

København Håndbold indleder sæsonen den 24. august med en pokalkamp ude mod TTH Holstebro. Første ligakamp er den 4. september - også mod vestjyderne i Holstebro.